Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Έχασαν 50 δισ € σε 7 χρόνια οι συνταξιούχοι

       Για συντάξεις – χαρτζιλίκι κάνει λόγο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων που αποκάλυψε τον «χάρτη»  των 23 οδυνηρών περικοπών στις συντάξεις κατά τη διάρκεια των μνημονίων, από το 2010 έως σήμερα.
      Τα  τελευταία 7 χρόνια, οι συνολικές μνημονικές απώλειες για τους συνταξιούχους ξεπέρασαν τα 50 δισ Ευρώ.
Η φτωχοποίηση των απόμαχων της  δουλειάς δεν έχει τέλος.
        Οι συντάξεις (με τις συνολικές μειώσεις έως 50%) μετατρέπονται σε  φιλοδωρήματα, με τη νέα περικοπή της   προσωπικής διαφοράς το 2019,  σε συνδυασμό με την μείωση του αφορολογήτου, παρατηρεί το Δίκτυο.
         Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος, υπογραμμίζει ότι οι απώλειες που έχουν υποστεί τα εισοδήματα των συνταξιούχων είναι μεγάλες, γιατί δεν είναι μόνο η μείωση στη σύνταξη , είναι και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση της φορολογίας, όλα αυτά τα «χαράτσια» που έχουν μειώσει το εισόδημα των συνταξιούχων περισσότερο από 50%.
       «Έχουμε φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακα τους. Δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε πια ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο,» καταλήγει ο Ν. Χατζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: