Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Μνημόνιο 4: Το σχέδιο με τα 140 προαπαιτούμενα – 80 πρέπει να νομοθετηθούν.

       Η λίστα με τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνεται στο σχέδιο προκαταρκτικής «συμφωνίας» της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, συμφωνία που προήλθε ύστερα από τη… σθεναρή αντίσταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ουσιαστικά αποτελεί 4ο μνημόνιο. Η πλήρης λίστα περιλαμβάνει 140 προαπαιτούμενες δράσεις, 78 εκ των οποίων πρέπει να νομοθετηθούν (είτε κοινοβουλευτικά είτε με υπουργικές αποφάσεις κ.ά.).
      Όπως έχει σχολιάσει σχετικά, ο Εργατικός Ταξικός Συντονισμός Πειραιά σωματείων, συνδικαλιστών, συλλογικοτήτων: «Το νέο αυτό αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο αναμένεται να ενισχύσει τα φαινόμενα ύφεσης, θα πολλαπλασιάσει τα λουκέτα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανεργία.
      »Στο έδαφος αυτής της αντιλαϊκής και μνημονιακής πολιτικής επιβάλλεται το εργατικό και λαϊκό κίνημα να δώσει την δική του αγωνιστική απάντηση. Χρειάζεται τα συνδικάτα να οργανώσουν, να κινητοποιήσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
»Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να αναπτυχθούν πολύπλευρες δράσεις, κινητοποιήσεις και απεργιακοί αγώνες με σκοπό την αντίσταση και την πάλη των εργαζομένων. Το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό και πρωτοπόρο ρόλο στην κρίσιμη μάχη που θα εξελιχθεί στην χώρα μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

ΕΔΩ για τη λίστα με τα προαπαιτούμενα, όπως τη δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: