Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Κάλεσμα σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι από το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ.

        Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης  προωθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής,, την εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Με αυτήν την τροπολογία η Κυβέρνηση προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την μνημονιακή υποχρέωση για «αξιολόγηση». Με την τροπολογία αυτή, εκβιάζει τους εργαζόμενους και  όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης. Επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το «ναυάγιο» που υπέστη στο θέμα αυτό και να στείλει το μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει τη ρεβάνς.
          Προκειμένου να «σπάσει» μια απεργία νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή,  τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες,  αλλάζει ημερομηνίες για να μπορέσει η ίδια να «απολογηθεί» στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ! Αυτή είναι η «μεταρρύθμιση» που ευαγγελίζονται στην κυβέρνηση; Η «αξιοκρατία», η «ικανότητα» και η «ανασυγκρότηση» έγκειται στο να μην απεργείς;
          Η τροπολογία αυτή καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού.
            Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αχαΐας καλεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, στη 1 μ.μ. -ημέρα προώθησης της τροπολογίας- τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου,  σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 158)

            Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια: