Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

1η ΜΑΗ 2018 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ k΄ ΤΙΜΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ k΄ ΑΓΩΝΑ.

Συναδέλφισσες  k΄ Συνάδελφοι.                                                                 
         Το Δ.Σ του Σωματείου μας, στα πλαίσια της φετινής ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ σε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους Εργαζόμενους- Μέλη του Σωματείου μας, σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, για ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, που με μεγάλη συνέπεια προς τους δανειστές ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά την διαφορετική ατζέντα με την οποία εκλέχθηκε.
          Η 1η του ΜΑΗ,  είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους απανταχού ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, που πάλεψαν και με θυσίες πέτυχαν την καθιέρωση   του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.  Είναι μέρα ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και  ΑΓΩΝΑ της Εργατικής τάξης, που με την διαχρονική της πάλη προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα.
      Η φετινή Εργατική πρωτομαγιά, βρίσκει τούς Εργαζόμενους, τους Άνεργους, τους Συνταξιούχους και ιδιαιτέρως τους Νέους, να βιώνουν τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, που έχουν οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.  Το κράτος πρόνοιας, η υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση και οι Συνδικαλιστικές ελευθερίες στοχοποιούνται. Οι συλλογικές συμβάσεις υποβαθμίζονται και η Δημόσια περιουσία εκποιείται ή ιδιωτικοποιείται αντί πινακίου φακής. Η φοροεπιδρομή οξύνεται με τη δραματική μείωση του αφορολόγητου που οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Οι συντάξεις προ των πυλών για νέες δραματικές περικοπές, περικοπές που θα τις μετατρέψουν σε φιλοδωρήματα.
          Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προωθεί χωρίς αντίδραση όλα τα μνημονιακά μέτρα, καλλιεργεί το δικό της success story, που λέει ότι η χώρα τον Αύγουστο του 2018 βγαίνει απ’ τα μνημόνια, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι ΑΥΤΗ η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα και με επιτήρηση από τους δανειστές μέχρι το 2060!,  Συνεχίζοντας την επίθεση με τα μέτρα της γ’ αξιολόγησης, η αυτοαποκαλούμενη ¨αριστερή¨ κυβέρνηση έβαλε χέρι στη λειτουργία των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ και στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Έφερε την υποχρεωτική διεξαγωγή των πλειστηριασμών ηλεκτρονικά ακόμα και για χρέη προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους) και δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή δεκάδων χιλιάδων πλειστηριασμών ακόμη και για ελάχιστες οφειλές για τα επόμενα τρία χρόνια.
         Η 1η ΜΑΗ του 2018, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία αντιμέτωπους με  μια προκλητικότατη κυβερνητική  πολιτική που δυστυχώς συνεχίζει:
ü Την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των Νοσοκομείων.
ü Την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των μονάδων Υγείας από Προσωπικό και Ιατρούς.
ü Τις ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, όχι για λειτουργικούς λόγους αλλά για την εγκαθίδρυση του κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ που δυστυχώς καταπατά νόμους και διατάξεις, δικαιώματα και υποχρεώσεις.
μια  κυβερνητική πολιτική πού έχει τεράστιες επιπτώσεις στους Εργαζόμενους και στους Πολίτες, στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας που δυστυχώς υποβαθμίζονται.
           Η 1η ΜΑΗ του 2018, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, - που παρά την ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΜΑΣ στο ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ 7όροφο ΚΤΙΡΙΟ-ΣΤΟΛΙΔΙ, να συνεχίζουμε να  λειτουργούμε με  κτιριακά και χωροταξικά προβλήματα, με ελλιπέστατο προϋπολογισμό και με πάρα πολλές ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών - αγωνιζόμενους:
Ø Για την αντιμετώπιση της πληθώρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, των προβλημάτων που παρά την προώθησή τους και την κατάθεσή τους δεν επιλύονται από τούς Διοικούντες, που δυστυχώς συμπεριφέρενται εχθρικά και αλαζονικά, κομματικά και  απαξιωτικά προς τους Εργαζόμενους, πρακτική που μας οδηγεί στον μονόδρομο πλέον των κινητοποιήσεων και της αμφισβήτησής τους.
Ø Για να λειτουργήσει πλήρως και σωστά το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, όπως το θέλει και το έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας, με τις αναγκαίες και απαραίτητες ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, με ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΧΩΤΟΤΑΞΙΚΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ, με πλήρως ανεπτυγμένο τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του, με επαρκείς ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και βεβαίως ΑΥΞΗΣΗ των ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ, για να αποκτήσουμε επαρκή – πλήρη χρηματοδότηση και να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις υλικών και όχι μόνον.    
Ø για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις  πολιτικές που ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ το ΕΣΥ και ΒΛΑΠΤΟΥΝ την ΥΓΕΙΑ, Υπερασπιζόμενοι παράλληλα τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, του ευαίσθητου χώρου της Υγείας και της Πρόνοιας.
Ø για να αποτρέψουμε τις πολιτικές που αμφισβητούν το Ανθυγιεινό κλπ άλλες κατακτήσεις, διεκδικώντας παράλληλα αύξηση των μισθών και των συντάξεων και επαναφορά όλων των κατακτήσεων που μας αφαιρέθηκαν με τα μνημόνια.
Ø ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, που δυστυχώς προωθεί και πάλι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μάλιστα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο όνομα της  μνημονιακής κατεύθυνσης και εντολής.
Ø Για την Κατάργηση των Αντεργατικών και Αντιασφαλιστικών Νόμων.
Ø Για την Προώθηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης και για την κατοχύρωση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Συναδέλφισσες  k΄  Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
          Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών που με μεγάλη συνέπεια προς τους δανειστές ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά και απαρέγκλιτα η αυτοαναγορευόμενη ¨αριστερή¨ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Την 1η του ΜΑΗ, ΤΙΜΟΥΜΕ την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ k΄ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ,ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ–ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ– ΕΝΩΤΙΚΑ 
Αγωνιζόμαστε για τις πανανθρώπινες αξίες k΄δικαιώματα:      ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: