Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Νοσεί το νοσοκομείο ΑΙΓΙΟΥ και χρειάζεται «ενέσεις» για να σταθεί

Νοσεί το νοσοκομείο και χρειάζεται «ενέσεις» για να σταθεί      Να παρέχει τις καλύτερες δυνατές, αλλά και ενδεδειγμένες για τους πολίτες υπηρεσίες υγείας, παλεύει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας, στο Αίγιο, που, όμως, φαίνεται να πάσχει σοβαρά σε πάρα πολλά σημεία της δομής του, από γιατρούς, εξοπλισμό και υπαλλήλους με απαραίτητες ειδικότητες.
«ΤΡΑΥΜΑΤΑ»
Στις σοβαρές παθήσεις της νοσηλευτικής μονάδας, συγκαταλέγονται οι ελλείψεις ειδικευόμενων ιατρών, με τους λειτουργούντες εκεί, σε πολλές περιπτώσεις, να φτάνουν σε σημείο να κάνουν ακόμα και τους τραυματιοφορείς, συμβάλλοντας σε διακομιδές. Στη γαστρεντερολογική κλινική, ο εξοπλισμός δεν αρκεί και εγείρεται ζήτημα αξιόπιστης εξέτασης και κατά συνέπεια αντιμετώπισης ασθενών, αν και το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό που τη στελεχώνει είναι έμπειρο και καταρτισμένο. Επιπλέον, ο αξονικός τομογράφος αν και είναι καινούργιος, απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό το εξειδικευμένο προσωπικό που θα τον λειτουργήσει, όχι μόνο δύο φορές την εβδομάδα, όπως σήμερα, αλλά συνεχώς, για να μην αναγκάζεται ο τοπικός πληθυσμός να καλύπτει τα κενά του, απευθυνόμενος σε νοσοκομεία της Πάτρας ή και της Αθήνας.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
Αυτοί, άλλωστε, είναι και οι στόχοι που παλεύει να πετύχει η διοικήτρια του ΓΝΑΑ Γιούλη Μαμμή, αφού η μακρά προϋπηρεσία της σε διευθυντικά πόστα νοσοκομείων της πρωτεύουσας, την έχει οδηγήσει στο να ξέρει καλά πως η αποτελεσματικότητα της απόδοσης των υπηρεσιών κρίνει την πορεία και αξιοπιστία ενός δημόσιου νοσηλευτηρίου. Μετά από μία περίοδο καθαρισμού χώρων από αντικείμενα, μηχανήματα και ανενεργό εξοπλισμό, μεγάλο «αγκάθι» είναι γι' αυτήν η λειτουργία του αξονικού (πέραν Τρίτης και Πέμπτης), εκτιμώντας ότι, άμεσα, νέοι χειριστές θα βοηθήσουν στην καθολική υπηρεσία του κόσμου. 
ΕΝΙΣΧΥΣΗ
Η κ. Μαμμή ευελπιστεί ότι, με την τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας, είναι θέμα εβδομάδων 3 επιπλέον γιατροί να επανδρώσουν το νοσοκομείο και συγκεκριμένα 2 παθολόγοι και 1 ορθοπεδικός, παράλληλα, με 3 επικουρικούς και άλλες 2 θέσεις, βιοπαθολόγου ακτινολόγου. Στο μεταξύ, ήδη, έχει αλλάξει το καθεστώς φύλαξης, καθαριότητας, με προσωπικό, μέσω ατομικών ολιγόμηνων συμβάσεων.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Καλύτερη αποδεικνκύεται και η εξυπηρέτηση του κοινού με το κλείσιμο ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, καθώς και μέσω ηλεκτρονικής σύνδεσης, όπου τηλεφωνικώς αναφέρονται στους ενδιαφερόμενους όλα όσα χρειάζεται να έχουν μαζί τους στο νοσοκομείο, με τηλεφωνική υπενθύμιση, μία ημέρα πριν.
Δ.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια: