Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ανθυγιεινό: «Ξέχασαν» τους εργαζομένους στα νοσοκομεία


     Επεσε στα χέρια του ΜΕΤΑ Υγειονομικών, ένα έγγραφο του Υπ. Υγείας, με το οποίο καλούνται οργανισμοί, κρατικοί φορείς, επιμελητήρια, ακόμα και ανώνυμες εταιρίες του δημοσίου να κάνουν προτάσεις που θα κατατεθούν στην επιτροπή για το ανθυγιεινό επίδομα!!!
      Οι μόνοι που το Υπουργείο Υγείας «ξέχασε» να καλέσει να πουν τη γνώμη τους, είναι οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στην υγεία όπως η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και οι ομοσπονδίες Γιατρών και Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.
Τυχαίο, θα έλεγε κάποιος. Δεν νομίζουμε!
    Θα λέγαμε όμως ότι η βεντέτα που έχει ανοίξει η ηγεσία του Υπουργείου με αρκετά συνδικάτα των εργαζομένων στην υγεία, δεν αρκεί από μόνη της για να ερμηνεύσει αυτή τη στάση. Πιο πιθανό θεωρούμε το γεγονός  η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να επιλέγει αυτή την τακτική προκειμένου να διευκολύνει τους χειρισμούς της στο να περάσει τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς στο ανθυγιεινό επίδομα με τις μικρότερες δυνατές αναταράξεις. Λέμε για μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, αφού το «τυράκι» σήμερα είναι οι προτάσεις για τους κλάδους και η φάκα η «εφαρμογή» δήθεν κάποιων μέτρων προστασίας που θα οδηγεί στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος.
     Επιπρόσθετα το Υπ. Υγείας με την τακτική αυτή δεν κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά στη δύσκολη θέση και να απαντήσει γιατί παραμένει «ανεκπλήρωτο όνειρο» η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
      Έχουμε τονίσει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε για το ανθυγιεινό επίδομα,  όπως μας συνιστούν κάποιοι, ιδιαίτερα επειδή η περικοπή του αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Γι’ αυτό, καλό θα είναι να έχουμε την ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε τους όποιους κυβερνητικούς σχεδιασμούς με μαζικούς ενωτικούς αγώνες.
Αναδημοσίευση ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: