Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Σχετικά με την χθεσινή ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ ΑΣ με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ της 6ης Υ.Πε.

        Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη, μετά από αίτημά μας, συνάντησημας με την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, τον Διοικητή και τους δύο Υποδιοικητές.
        Στη συνάντηση αυτή, που ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των πρόσφατων κινητοποιήσεών μας, από την αντιπροσωπεία του Σωματείου μας που απαρτιζόταν από τούς Πετρόπουλο, Γιαννόπουλο, Τουτούνη, Μπουραλέξη, Μαυρίκη, Σουγλέρη Καγκελάρη και Λιώλη, δια του Προέδρου τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:
ü Κατ αρχήν η εκκρεμότητα του Οργανισμού, μια σοβαρή εκκρεμότητα που δεν κατέστη δυνατόν να διορθωθεί από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι σήμερα. Μια εκκρεμότητα με τεράστιες επιπτώσεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου, που έχει μείνει χωρίς Δ.Σ, χωρίς Υπηρεσιακό Συμβούλιο, χωρίς πιστώσεις και γενικά στην τύχη του, στον αυτόματο πιλότο. Μια εκκρεμότητα που παρά τα προαναφερόμενα δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη απάντηση-δέσμευση για την αντιμετώπιση της, πέραν όλων των προηγούμενων δεσμεύσεων, ακόμη και των αρμοδίων Υπουργών, που δυστυχώς πέρασαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα.  Αυτή η ανεξήγητη καθυστέρηση, μας οδήγησε στο ερώτημα, για το ποιος ¨αόρατος δάκτυλος¨ την κατευθύνει γιατί επί της ουσίας δεν εξυπηρετεί κανέναν και βεβαίως στην διαπίστωση ότι όλα αυτά πιθανά να γίνονται για την διατήρηση της Υποδιοικήτρια του ΝΝΘ στη θέση της και για την οποία ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνσή της από το σύστημα, για την ομαλοποίηση της κατάστασης, δεδομένου ότι:   παραμένει άνευ ουσίας και αντικειμένου και βεβαίως παρά το σε βάρος της σκάνδαλο για το οποίο γνωστοποιήσαμε στην Υ.Πε ότι προτιθέμεθα να προσφύγουμε στις εισαγγελικές αρχές, με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση για άλλη παρόμοια περίπτωση όπου είχαμε απόλυση και καταδίκη φυλάκισης.
ü Την σοβαρή εκκρεμότητα με την μελέτη για τις νέες κτιριακές μας υποδομές, που διεκδικούμε και που απεδέχθη η ηγεσία του Υπουργείου δια στόματος Πολάκη. Μια μελέτη όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, μετά από 9 ολόκληρους μήνες, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες  Πολάκη, που υπερηφανευόταν για την άμεση εκπόνησή της και μάλιστα με χαμηλό κόστος, λόγω της ¨συνταγής¨ που αυτός είχε. Αυτή λοιπόν η μελέτη όπως προαναφέρουμε δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, γιατί δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες πιστώσεις, που ξεπερνούν τις ωραιοποιήσεις Πολάκη,  πιστώσεις που θα ανευρεθούν στον Προϋπολογισμό του 2019, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τύχη του συγκεκριμένου αναγκαίου και απαραίτητου έργου.
ü Το ζήτημα των ελλιπών  πιστώσεων, των στεγνωμένων κωδικών του προϋπολογισμού μας, πρόβλημα που μας έχει οδηγήσει σε δυσάρεστες επιπτώσεις στη λειτουργία μας, δεδομένου ότι οι ελλείψεις είναι τραγικές, ελλείψεις που παρατηρούνται σε πάρα πολλά είδη, ακόμη και σε υλικά καθαριότητας και όχι μόνον.
ü Το ζήτημα του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, τόσο την αύξηση του κατά 40% τουλάχιστον, όσο και στην δυσκολία κατάρτισής του,  δεδομένου ότι όπως προαναφέρουμε, δεν υφίσταται το Δ.Σ, το αρμόδιο όργανο που τον καταρτίζει, πρόβλημα άκρως σοβαρό αν δεν βρεθεί η λύση, λύση που δεν διαφαίνεται άμεσα, δεδομένου ότι πέρα από την λήξη της θητείας του, έχουμε μπλέξει και στο σοβαρό έλλειμμα συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων, δεδομένου ότι ο Δκτης δεν συγκαλεί το όργανο γιατί περίμενε σχετική έγγραφη εντολή από το Υπουργείο, η Υ.Πε λέει ότι δεν χρειαζόταν αυτή η εντολή και το υπουργείο καλύπτεται κάτω από την κατεύθυνση της Νομικού Συμβούλου, κατεύθυνση επαναλειτουργίας του, ενώπιων όλων μας στην πρόσφατη συνάντησή μας με τον Υπουργό Υγείας, κατεύθυνση που δυστυχώς έπεσε στο κενό.
ü Στην ανυπαρξία Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που έχει φρενάρει παρά πολλά ζητήματα των Εργαζομένων και που εδώ έχουμε τα ίδια φαινόμενα μ΄ αυτά του Δ.Σ.
ü Τέλος έγινε εκτενής αναφορά στη λειτουργία της Διοίκησης και προσωπικά του Διοικητή και βεβαίως για τις νέες καρατομήσεις προϊσταμένων που προετοιμάζει Ο Διοικητής εν όψει του νέου οργανισμού. Ζήτημα για το οποίο ζητήσαμε την παρέμβασή τους, προειδοποιώντας τους ότι σε καμία των περιπτώσεων ότι δεν θα αποδεχθούμε εκ νέου τέτοιες πρακτικές και βεβαίως δεν θα μείνουμε θεατές.
   Με δεδομένες λοιπόν τις προαναφερόμενες αοριστολογίες και το σοβαρό έλλειμμα ενιαίας θέσης όλων τους, απέναντι στα προαναφερόμενα ζητήματα που παραμένουν άλυτα, εξυπακούεται η υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ του Σωματείου μας για κινητοποιήσεις,  τόσο σε επίπεδο Νοσοκομείου, όσο και σε επίπεδο 6ης Υ.Πε και όχι μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: