Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Το 72% των εργαζομένων στα νοσοκομεία δεν έχει εμβολιαστεί για τη γρίπη!

       Στο 72% φτάνει το ποσοστό του προσωπικού στα νοσοκομεία που δεν εχει εμβολιαστεί για τον ιό της γρίπης ενώ στο προσωπικό των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας το ποσοστό ειναι 55%. Αυτά τα στοιχεία έδωσε ο Υπουργός υγείας Άνδρας Ξανθός μιλώντας σε επιτροπή της βουλης για το θέμα του εμβολιασμού. Τα στοιχεία του Υπουργείου δείχνουν μια βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν καθώς στο παρελθόν στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας είχε εμβολιαστεί για τον ιό της γρίπης μόλις το 14% του προσωπικού και στα νοσοκομεία μόλις το 9%.
     Ο υπουργός Υγείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους επαγγελματίες στον χώρο της υγείας και ιδιαίτερα σε εκείνους οι βρίσκονται κοντά σε παιδιά ή σε ασθενείς με σοβαρά θέματα υγείας λέγοντας πως θα πρέπει να εμβολιάζονται:
      «Δεν είναι ανεκτή και επιτρεπτή αυτή η συμπεριφορά του μη εμβολιασμού».
      Τόσο ο Υπουργός όσο και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων που μίλησαν στην επιτροπή απέρριψαν ισχυρισμούς περί αντιεμβολιαστικού κινήματος στη χώρα και εστιάστηκαν στο θέμα της ενημέρωσης.
     «Δεν θα εμπλέξουμε τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς όταν μιλάμε για θέματα Υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.    «Οι εμβολιασμοί δεν μπορούν να συνδεθούν με οποιοδήποτε εξαναγκασμό» δήλωσε και ο επιστημονικός συνεργάτης της επιτροπής Βιοηθικής Τάκης Βιδάλης .
      Μάλιστα ο κ.Βιδάλης μίλησε για μόδα και όχι για κίνημα αντιεμβολιασμού υποστηρίζοντας ότι όταν έχουμε γονιούς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους θα πρέπει να ξέρουν ότι τα παιδιά τους όταν θα έχουμε έξαρση ενός νοσήματος θα απομονωθούν.
     Δήλωσε ακόμη κατηγορηματικά αντίθετος στα όσα ακούγονται για αφαίρεση γονικής μέριμνας από όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους λέγοντας ότι αυτά δεν συνάδουν με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Τέλος οι ειδικοί ανέφεραν ότι πάνω από το 60% των κρουσμάτων ιλαράς έχει εμφανιστεί στην κοινότητα των Ρομά.
     Υψηλό παρά τη βελτιωμένη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν παραμένει το ποσοστό του ανεμβολίαστου προσωπικού Υγείας έναντι του ιού της γρίπης.
      Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας μόνο το 45% του μόνο το 28%
Αναδημοσίευση από το AchaiaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: