Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Αναδρομικά στις συντάξεις: Τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι για να πάρουν τα χρήματα

          Άνοιξε ο δρόμος για να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά, ωστόσο η διαδικασία μπερδεύει τους συνταξιούχους. Τα χρήματα δεν είναι διασφαλισμένα, ωστόσο όσοι είχαν μειώσεις στις συντάξεις τους θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία ώστε να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους.
      Γι΄ αυτό τον λόγο ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΥΣ τούς ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ του χώρου μας, του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, να επικοινωνήσουν μαζί μας για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.
Το πρώτο βήμα
      Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρώτο βήμα στην διεκδίκηση των αναδρομικών είναι η αίτηση προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ για τις μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις τους.

     Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν με έντυπο το οποίο παρέχεται από τα Ταμεία και μπορούν να αποσταλούν ακόμη και ταχυδρομικά. Οι συνταξιούχοι ωστόσο θα πρέπει να πάνε στο Ταμείο να πάρουν την αίτηση και να την συμπληρώσουν.
      Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουν ότι διεκδικούν αναδρομικά πέντε ετών, προλαβαίνουν δηλαδή την παραγραφή των οφειλών που θα προκύψουν.
Το δεύτερο βήμα
      Επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι θα είναι η αγωγή κατά ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ η οποία μπορεί να είναι είτε ατομική είτε ομαδική.
     Τα χρήματα από τα αναδρομικά ωστόσο δεν είναι διασφαλισμένο ότι θα τα πάρουν οι συνταξιούχοι. Παρά τις δικαστικές αποφάσεις έχει αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση έχει τρόπο να παρακάμψει την άρση των περικοπών και την απόδοση αναδρομικών. Η απόφαση είναι πολιτική και αυτό αποδείχθηκε στην περίπτωση των αναδρομικών στους ενστόλους. Το ποσό που προκύπτει ωστόσο με τα αναδρομικά όλων των συνταξιούχων είναι τεράστιο, ξεπερνάει κατά πολλούς τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ και ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να τα αντέξει.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: