Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Το καταργημένο διατηρείται ακόμα στο νοσοκομείο Αγ.Ανδρέας - Οι παρενέρεγειες

        Επτά μήνες μετά... τον φόνο, το φάντασμα του λανθασμένου οργανισμού του «Αγίου Ανδρέα» εξακολουθεί να πλανάται πάνω από το νοσοκομείο με σοβαρότατες συνέπειες. Το νοσηλευτικό ίδρυμα παραμένει χωρίς ΔΣ, χωρίς οργανισμό, χωρίς πιστώσεις. Τα υλικά για τα χειρουργεία αρκούν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα παραδέχεται ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης.
      Υπενθυμίζουμε ότι το λάθος αφορά στην υπουργική απόφαση με την οποία στο νέο οργανισμό του «Αγίου Ανδρέα» το Νοσημάτων Θώρακος, καταργείται και ταυτοχρόνως διατηρείται ως αυτόνομος οργανισμός παρ' ότι από τον Απρίλιο του 2017 έχει μεταφερθεί στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου.
       Το λάθος αυτό εντοπίστηκε από την πρώτη στιγμή από τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά το Υπουργείο δεν το έχει ακόμα διορθώσει.
      Επισκεπτόμενος στις 3 Οκτωβρίου την Πάτρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ερωτηθείς από την «Π» απάντησε ότι είναι θέμα χρόνου η διόρθωσή του. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την καθυστέρηση που υπήρξε η πυρκαγιά στο Μάτι. Φτάνουμε όμως στα μέσα Νοεμβρίου και το λάθος συνεχίζει να ταλανίζει το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.
ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
      Το νοσοκομείο παραμένει χωρίς οργανισμό, χωρίς ΔΣ και χωρίς τη δυνατότητα να κάνει τα βήματα ανάπτυξης που θα έπρεπε μετά την παράδοση σε χρήση του πολυώροφου κτιρίου.
     Η διατήρηση των δύο νοσοκομείων αποτελεί πληγή και συντηρεί καταστάσεις τις οποίες το Υπουργείο όφειλε να έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό.
     Μία από αυτές αφορά την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσημάτων Θώρακος. Η μη απάντηση από μέρους του Υπουργείου για τις καταγγελίες εις βάρος την από την ΠΟΕΔΗΝ και για το γεγονός ότι διατηρεί μία θέση σε νοσοκομείο που δεν υπάρχει οδήγησαν προχθές το Σωματείο Εργαζομένων «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» σε αγωγή και μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της.
Εφ. Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια: