Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΤΡΑ: Το «μπάχαλο» με τους οικογενειακούς γιατρούς συνεχίζεται… - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

        Μεγάλα είναι τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν είναι σωστά δομημένο.
      Αυτό υποστηρίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, η οποία επιβεβαιώνει όσα και ο «Κόσμος» έχει αναφέρει  για την πρωτοφανή σύγχυση που επικρατεί στους πολίτες ενόψει της εφαρμογής του νέου θεσμού του οικογενειακού γιατρού από τις αρχές του έτους.
     «Οι πολίτες μπορεί να έχουν μια υποχρέωση εκ του Νόμου της εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει ουσιαστικά η κατάλληλη υποδομή και πολύ φοβάμαι πως εάν προστρέξουν να πραγματοποιήσουν εγγραφές θα έχουμε μεγάλα προβλήματα», επισημαίνει η κυρία Μαστοράκου.
       Σημειώνει, επίσης, ότι «οι οικογενειακοί γιατροί που έχουν συμβάσεις είναι μόλις 17 για όλη την Πάτρα και επικουριακά έχουν κληθεί να αναλάβουν το ρόλο του οικογενειακού γιατρού παθολόγοι και γενικοί γιατροί που υπηρετούν στα Κέντρα Αστικού και Αγροτικού Τύπου».
      Η κυρία Μαστοράκου αναδεικνύει επίσης, τις δυσκολίες της διαδικασίας, ειδικά στους ηλικιωμένους, καθώς απαιτείται να γίνει ηλεκτρονική εγγραφή, με κωδικούς taxis και πολλοί αναγκάζονται να προσφεύγουν στους λογιστές για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.
       Στη συνέχεια, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, θα πρέπει να προσέλθουν στις ΤΟΜΥ ή στα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας και να παραθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή τους.
Aναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: