Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Η Διοίκηση του ΚΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας απολύει 14 Επικουρικούς εργαζόμενους.

       Με απόφαση της Διοίκησης του ΚΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας απολύονται 14 άτομα Επικουρικού προσωπικού, μολονότι η σύμβασή τους έχει ανανεωθεί μέχρι 31/12/2019, εργαζόμενοι που είναι άκρως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των Παραρτημάτων του ΚΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας.
       Η Διοίκηση του Κέντρου για την απόλυση των εργαζομένων επικαλείται απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία όμως δεν αναφέρει ότι πρέπει να γίνει καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, αλλά επιρρίπτει ευθύνη στην Διοίκηση για διοικητικές παραλείψεις και λάθη.
       Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι εξαιτίας της διοικητικής ανικανότητας και των παραλείψεων της Διοίκησης τελικά να απολύονται οι εργαζόμενοι, αντί να απολυθεί η ίδια η Διοίκηση.
     Στηρίζουμε του εργαζόμενους στην προσπάθειά τους να δοθεί λύση και καλούμε τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της απόφασης της Διοίκησης του ΚΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας.
      Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στις Προνοιακές Μονάδες του Κέντρου και οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι άκρως απαραίτητοι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα περιθαλπόμενα άτομα.
     Θα πρέπει άμεσα να προωθηθούν προκηρύξεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις Προνοιακές Μονάδες της χώρας και η έκδοση της προκήρυξης για την αντικατάσταση του Επικουρικού προσωπικού με μόνιμο, στην οποία θα συμμετάσχει το Επικουρικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα πάνω από πέντε χρόνια με αυξημένη μοριοδότηση την οποία προβλέπει ο νόμος.
     Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με τα υπ’ αριθμ. έγγραφά της 1803/15-7-2019 και 1834/25-7-2019 , τα οποία σας κοινοποιούμε είχε ενημερώσει τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για το μείζον αυτό θέμα.

Αρχεία

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: