Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την επιχειρούμενη καταστρατήγηση του Α.Σ.Ε.Π.


          Με το άρθρο 110 του, πρόσφατα, ψηφισθέντος  Ν. 4623/19 (ΦΕΚ 134/9.8.19 τεύχος Α), μεθοδεύεται επί της ουσίας η ακύρωση των νόμων, που διέπουν την πρόσληψη προσωπικού στο δημόσιο με το καθεστώς του Α.Σ.Ε.Π. (Ν. 2190/94 και Ν. 3812/09).
        Μελετώντας τις διαφορετικές διατάξεις (ψηφισθείσα και αυτές που ίσχυαν) διαπιστώνεται ότι το Α.Σ.Ε.Π. δεν θα χρειάζεται, πλέον, για να προσληφθούν οι εργαζόμενοι, καθώς θα αρκεί μία υπουργική απόφαση και μάλιστα όχι για χρονική διάρκεια 2 μηνών – που θα δικαιολογούσε τον χαρακτήρα έκτακτου προσωπικού – αλλά ως και 12 μήνες.
        Θα πρόκειται, δηλαδή, για κάλυψη πάγιων αναγκών, για τη δικαιολόγηση των οποίων δεν θα απαιτείται ο – εκ των υστέρων – έλεγχος από το Α.Σ.Ε.Π., όπως προβλεπόταν από τις διατάξεις του Ν. 3812/09.
       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί την ψηφισθείσα διάταξη προπομπό, για την πλήρη και ολοκληρωτική απαξίωση του Α.Σ.Ε.Π. και της επιστροφής σε ένα καθεστώς ρουσφετολογικό, αδιαφανές και αναξιοκρατικό.
        Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, που όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν μάχες για την ύπαρξη ενός διαφανούς και αξιοκρατικού θεσμικού πλαισίου για την πρόσληψη του προσωπικού (μόνιμου και έκτακτου) στο δημόσιο, ζητούν την κατάργηση του ψηφισθέντος  άρθρου. Δεν θα επιτρέψουν την φαλκίδευση μιας από τις σημαντικότερες των μεταρρυθμίσεων, ενάντια στο πελατειακό και κομματικό κράτος.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: