Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Σε πηγαίνει… αλλά δεν σε φέρνει! Συνηθισμένα φαινόμενα για μεταφορά ασθενών από Νοσοκομειο.

           Με το εξιτήριο στο χέρι και ξαπλωμένοι σ' ένα φορείο αναμένουν με τις ώρες κάποιοι ασθενείς που πρέπει να μεταφερθούν στα σπίτια τους από τα νοσοκομεία.
       Καθημερινά εξελίσσονται μαρτυρικές ιστορίες στους νοσοκομειακούς χώρους με απελπισμένους ασθενείς και συγγενείς.
       Η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 24ωρο. Κι αυτό δεν είναι μόνον επιβαρυντικό για τον πάσχοντα αλλά και για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
      Η αναγκαστική παράταση της παραμονής ασθενών στους χώρους του νοσοκομείου έχει ως αποτέλεσμα τα περιστατικά να λιμνάζουν και να δημιουργείται συνωστισμός.
     «Ο σύζυγός μου είναι καρκινοπαθής. Τον φέραμε χθες το βράδυ εκτάκτως στο νοσοκομείο. Του παρείχαν τις βοήθειες που έπρεπε και είμαστε από τις 7 το πρωί στην αναμονή να έρθει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο σπίτι μας. Δεν είναι περιπατητικός και επομένως δεν μπορούμε να τον μετακινήσουμε με το δικό μας αυτοκίνητο. Η γιατρός ενημέρωσε επανειλημμένες φορές το ΕΚΑΒ για την κατάστασή του αλλά μας είπαν πριν από τις 3 το μεσημέρι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο»! Δεν είναι η πρώτη φορά που μας μεταφέρουν τέτοια καταγγελία. Και δεν θα είναι και η τελευταία. Το ασθενοφόρο σε πηγαίνει… αλλά δεν σε επιστρέφει σπίτι!.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: