Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Υπ. Υγείας: Διορίζονται 175 γιατροί στα «επείγοντα» νοσοκομείων της Αττικής - Έρχονται 1.300 προσλήψεις


       Στην υπογραφή των διορισμών 175 γιατρών που θα καλύψουν νευρεαλγικές θέσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε νοσοκομεία της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής προχώρησε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

      Παράλληλα, και όπως ανακοινώθηκε, ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Υγείας η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού, που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

      "Στο Υπουργείο Υγείας εργαζόμαστε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ειδικά των πιο αδυνάμων και των ευπαθών ομάδων. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα" επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο υπουργός Υγείας.

       Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της τοποθέτησης των 113 γιατρών στα ΤΕΠ της 1ης ΥΠΕ και 62 γιατρών στα ΤΕΠ της 2ης ΥΠΕ καθυστέρησε λίγες εβδομάδες προκειμένου να γίνει έλεγχος νομιμότητας και γενικά να ολοκληρωθούν οι οριζόμενες στον νόμο διοικητικές ενέργειες.

      Η τοποθέτηση των 175 γιατρών - η οποία είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας- είναι κομβικής σημασίας για την ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και την αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων, που σχεδιάζεται από το υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των ΤΕΠ και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

     " Διαρθρωτικές αλλαγές απαιτούνται, ώστε το Σύστημα Υγείας να παρέχει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, χωρίς ώρες αναμονής και ταλαιπωρία για τον πολίτη" αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΣΥ

     Επίσης, προκηρύσσονται 1.300 θέσεις λοιπού προσωπικού, κυρίως νοσηλευτές, σε ποσοστό 45%, και άλλες ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό κλπ.

     Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ως εξής:

1η ΥΠΕ: 270,

2η ΥΠΕ: 270,

3η ΥΠΕ: 150,

4η ΥΠΕ: 170,

5η ΥΠΕ: 130,

6η ΥΠΕ: 180,

7η ΥΠΕ: 130.

    Τέλος, οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ, αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας.

     Οι προκηρύξεις για τους 1.350 διορισμούς αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων.
Αναδημοσίευση από gnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: