Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 21ης-12ης/17.12.2019, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

           Την ΤΡΙΤΗ 17/12/19 k' ώρα 09:00 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
              I.    Αποτίμηση της πρόσφατης Κινητοποίησης κ της Συνάντησής μας με Υφ Υγείας.
             II.    Σχετικά με την Λειτουργία του Γρ. Νοσηλευτικής.
            III.   Σχετικά με το Υπηρεσιακό, την Δκση κ την επιτροπής για τις  Αξιολογήσεις.        
            IV.     Σχετικά με το Συνδικαλιστικό καθεστώς των  Εργαζόμενων ΝΝΘώρακος.   
             V.     Σχετικά με Πολιτιστικές Δραστηριότητες (Πίτα-Εκδρομή).
           VI.     Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.
        Σ' αυτήν την Συνεδρίαση, όπου ήταν όλοι παρόντες και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, ξεκίνησε η Συνεδρίαση, με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
        Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει την συνεδρίαση του Δ.Σ, αναφέρθηκε στα εξής:  
Ι. Κατ΄ αρχήν σε ότι αφορά το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, στην αποτίμηση δύο σημαντικών γεγονότων που συνέβησαν στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενη συνεδρίαση μας μέχρι σήμερα. Αυτών δηλ. που είχαν να κάνουν με την 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και την συνάντησή μας με τον υφυπουργό υγείας τον Κον Κοντοζαμάνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα, γεγονότα απ' όπου απουσίαζαν και δεν συμμετείχαν ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ. 
        Δυστυχώς παρά την σχετική απόφαση του Δ.Σ και τις μεγαλοστομίες κάποιων μελών του, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δούλεψαν για την επιτυχία αυτής της απεργίας και δυστυχώς κανένας από το Δ.Σ και τα μέλη μας δεν παραβρέθηκε στο σχετικό συλλαλητήριο της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, παρά το σχετικό κάλεσμα μας. Ένα συλλαλητήριο που δεν ήταν εκδρομή όπως διατείνονταν κάποιοι και μάλιστα μέλη του Δ.Σ, αλλά συλλαλητήριο ουσίας που είχε ως αποκορύφωμα την συνάντηση μας με τον υφυπουργό υγείας τον Κον Κοντοζαμάνη, στον οποίο τέθηκαν ακόμη μία φορά τα αιτήματα μας και τα προβλήματα του κλάδου  μας. Μια συνάντηση όπου παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, ο οποίος κατέθεσε και τα δικά μας επί μέρους προβλήματα. Προβλήματα που είχαμε καταθέσει και στην σχετική συνάντηση μας μαζί του προ ημερών στην Πάτρα, όπου είχε παραβρεθεί όπως προαναφέρουμε ο προαναφερόμενος υφυπουργός. Γι αυτά τα προβλήματα που ακόμη δεν έχουμε πάρει κάποιες ουσιαστικές απαντήσεις και ιδιαιτέρως για τον οργανισμό, το κτιριακό κλπ τρέχοντα ζητήματα, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας πρότεινε να ζητηθεί επισήμως άμεσα σχετική συνάντηση με τον εδώ εκφραστή της κυβέρνησης, τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε.
II.  Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα, αφού αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που συμβαίνουν στον μεγαλύτερο κλάδο του Νοσοκομείου μας, τον Νοσηλευτικό και ιδιαιτέρως σε μια σειρά απαράδεκτων - προκλητικών  και δυστυχώς παγιωμένων παρεμβάσεων, πρακτικών και συμπεριφορών της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, της αντιδημοκρατικής πρακτικής της κορυφής, που έφθασε να χρησιμοποιεί ακόμη και τα αναγραφόμενα των συναδέλφων μας στο f/b για να τους επιβάλλει τους σχεδιασμούς της, με την συνήθη πλέον τακτική του αποφασίζομεν και διατάσομεν, το f/B που χρησιμοποιήθηκε από την ίδια μέσω τρίτων για να εναντιωθεί  στον Πρόεδρο του Σωματείου μας για τις  προσπάθειές του να στηρίξει τους Συναδέλφους μέλη μας, προσπάθειες που τον φέρνουν αντιμέτωπο με τις πρακτικές της Νοσηλευτικής, ζητήματα σοβαρά και δυστυχώς συνεχιζόμενα, αυταρχικές συμπεριφορές και πρακτικές που δυστυχώς εκφράζονται ακόμη και από κάποιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης, της μιας εξ αυτών που θα πρέπει να επιμείνουμε στην άμεσα απομάκρυνση της από εκεί, 
         πρότεινε 
άμεσα σχετική συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, όπου, αφού κατατεθούν όλα αυτά, να ζητηθεί η άμεση και οριστική πλέον διευθέτηση του υπαρκτού αυτού προβλήματος που ταλαιπωρεί και προσβάλλει τον Νοσηλευτικό κλάδο του Νοσοκομείου μας, ο οποίος χρειάζεται άλλες συμπεριφορές και πρακτικές, την εφαρμογή της νομιμότητας, σεβασμό και άλλη αντιμετώπιση και φυσικά δημοκρατικό άνεμο στην καθημερινότητα του, στην εργασία του. 
III. Σε ότι αφορά το τρίτο θέμα, αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς:
      α). Στην μη λειτουργία, για πάνω από δύο χρόνια, του υπηρεσιακού συμβουλίου και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στους Συναδέλφους μας, αλλά και τις τεράστιες, τις  παρά πολλές σχετικές εκκρεμότητες που υπάρχουν.
       β). Στην Διοικητική εκκρεμότητα που υπάρχει από την καθυστέρηση του επίσημου διορισμού της ανακοινωθείσας προ πολλού νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου μας και τις επιπτώσεις, την απραγία και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτό το κενό.
        γ). και βεβαίως την λειτουργία της επιτροπής διευθέτησης της βαθμολόγησης των αξιολογήσεων, του επαναπροσδιορισμού στα πλαίσια και την κατεύθυνση των σχετικών κείμενων διατάξεων, της οποίας επιτροπής την σύνθεση και την αποστολή έχουμε αμφισβητήσει
                  Πρότεινε:
Την έκδοση ανακοίνωσης - καταγγελίας, σχετικά  με το προαναφερόμενο Διοικητικό κενό, την αποχή των εκπροσώπων μας που χωρίς δικαίωμα ψήφου καλούνται να συμμετάσχουν στην προαναφερόμενη επιτροπή της ¨διευθέτησης¨ των βαθμολογιών, μιας και αυτή η διαδικασία, με την οποία σαφώς διαφωνούμε, αφορά εκείνους που δεν συμμετείχαν στην σχετική απεργία-αποχή, εκείνους που παρά τις αποφάσεις μας, γύρισαν την πλάτη τους στον σχετικό αγώνα που έδινε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και βεβαίως άμεσα συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε για Οργανισμό, Υπηρεσιακό, Νοσηλευτική κλπ ζητήματα, που αν συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα επιβάλλεται και πρέπει να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.    
IV. Σε ότι αφορά το τέταρτο θέμα, λαμβάνοντας υπόψιν μας δύο σοβαρές παραμέτρους:
       α). Αυτήν που έχει να κάνει με την κατάργηση επί της ουσίας του  ΝΝΘώρακος για το οποίο δεν υφίσταται πλέον Οργανισμός.
       β). και από την άλλη, ότι όλοι αυτοί, εργαζόμενοι και δομές υπάρχουν και λειτουργούν στον ίδιο χώρο με εμάς, στις ίδιες κτιριακές εγκαταστάσεις όπου βιώνουν τα ίδια κοινά με εμάς προβλήματα
           Πρότεινε
Να απευθύνουμε επιστολή-κάλεσμα τόσο στο Διοικητικό τους Συμβούλιο, όσο και στα μέλη του, τους εκεί Συναδέλφους Εργαζόμενους, στον κάθε ένα ξεχωριστά, για την εγγραφή του στο Σωματείο μας, έτσι ώστε όλοι μαζί πλέον να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που μπαίνουν για τον χώρο μας, όπου το ξανατονίζω, τα προβλήματα είναι πολλά, είναι κοινά και αφορούν το ίδιο όλους μας.
V. Σε ότι αφορά το πέμπτο θέμα πρότεινε την διοργάνωση και φέτος, όπως κάθε χρόνο, της καθιερωμένης εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για την 17/1/20, καθώς επίσης και την διοργάνωση μιας ακόμη εκδρομής προς τα τέλη του Γενάρη στο χιονοδρομικό του Καρπενησίου η του Μετσόβου, της οποίας τα σχετικά με την διοργάνωση πρότεινε να αναλάβει σχετική διαπαραταξιακή επιτροπή από το Δ.Σ αλλά και όποιο μέλος του Σωματείου μας ξέρει -θέλει και μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση 
VI. Τέλος, κλείνοντας, λαμβάνοντας υπόψιν του όλα τα προαναφερόμενα, πρότεινε άμεσα και μάλιστα μετά τις προαναφερόμενες συναντήσεις, σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών μας, για εκτίμηση των εξελίξεων, που εάν και εφόσον δεν είναι θετικές και συνεχίζουν την υφιστάμενη κατάσταση, δρομολογούμε τις κινητοποιήσεις που αναφέρθηκαν, κινητοποιήσεις στάσεων εργασίας με παραστάσεις στη πύλη και στην Υ.Πε.
     Πριν την προαναφερόμενη Γενική Συνέλευση και με δεδομένο τον ερχομό νέας Διοίκησης στον χώρο μας, για να επικαιροποιήσουμε τα προβλήματα και τα αιτήματα που θα καταθέσουμε στην πρώτη μας συνάντηση μαζί της, πρότεινε την αποστολή σχετικής επιστολής στα τμήματα του Νοσοκομείου και τα μέλη μας, μέσω της οποίας θα τους ζητάμε την συμβολή τους στην κατάθεση αυτών των προβλημάτων, προβλήματα και αιτήματα που σαφώς θα κληθούν να καταθέσουν γραπτώς αλλά και στην προαναφερόμενη Γενική Συνέλευση όπου θα πρέπει να παραβρεθούν άπαντες 
Στη συνέχεια
       Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ, όπου οι παρατάξεις της ΑΚΕ και της ΕΣΥ διαφώνησαν με την πρόταση της συνάντησης μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε και  αφού ακολούθησε ο απαραίτητος σχετικός διάλογος, όπου επισημάνθηκε από το μέλος του Δ.Σ Σταματόπουλο, ότι η Νοσηλευτική είναι ένα πρόβλημα, όπου μαζί με την Διοίκηση κάνουν επίδειξη δύναμης στο προσωπικό και ότι την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το ίδιο το προσωπικό με τον τρόπο που  αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση, 
                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ     
I.         Αποστολή σχετικής επιστολής στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, για νέα Συνάντηση μαζί του και μάλιστα ΑΜΕΣΑ, για τα ζητήματα του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και της ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ. 
II.             ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, με την μορφή ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΥΛΗ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στην  6η Υ.Πε, εάν και εφ΄όσον συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα το πρόβλημα με τον Οργανισμό, το Υπηρεσιακό κλπ άλλα ζητήματα που θα τεθούν στην προαναφερόμενη συνάντηση και βεβαίως σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
III.  ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε όλα μας τα μέλη και τα τμήματα για την επικαιροποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και των σχετικών προτάσεων τους και στην συνέχεια σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας απέναντι στην ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ που αναμένεται. 
IV.   Με δεδομένο τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΟ που υπάρχει στο μεταβατικό αυτό στάδιο, της Διοικητικής αλλαγής, ΑΜΕΣΑ σχετική επιστολή-ανακοίνωση για την καθυστέρηση που παρατηρείται.
V.         ΑΜΕΣΑ  παρέμβαση – εξηγήσεις – ΕΔΕ, για τα όσα ενοχοποιητικά, βάσει F/B, απαγγέλθηκαν σε Συναδέλφισσα Νοσηλεύτρια, την οποία ΣΑΦΩΣ και στηρίζουμε, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ παράλληλα αυτήν  την μεθοδολογία και την πρακτική της Νοσηλευτικής.
VI.          Με δεδομένο, τον ήδη καταργημένο οργανισμό  του ΝΝΘώρακος και την λειτουργία του στον ίδιο εργασιακό χώρο με εμάς, την αποστολή επιστολής-κάλεσμα στο Σωματείο τους και όλους τους εκεί Εργαζόμενους, στον καθένα ξεχωριστά, για την εγγραφή τους ΑΜΕΣΑ στο Σωματείο μας, έτσι ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τον αγώνα μας, για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
VII.       Την διοργάνωση της καθιερωμένης ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ μας για την 17/01/2020.
VIII.  Την διοργάνωση εκδρομής προς τα τέλη του Γενάρη στο χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου ή του Μετσόβου, όπως αυτή θα προσδιοριστεί από την σχετική διαπαραταξιακή επιτροπή, που αποφασίστηκε γι αυτήν την διοργάνωση. 
                        Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: