Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Καμία αλλαγή στους νέους διοικητές των νοσοκομείων στην Αχαΐα


Nέα λίστα με διορισμούς διοικητών και αναπληρωτών διοικητών ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά τις παραιτήσεις έξι επιλεγέντων και την ανάκληση της εντολής διορισμού άλλων επτά. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων.

Επιπλέον, σύμφωνα με το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους.

         Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές στα πρόσωπα που είχαν αρχικά επιλεγεί για να στελεχώσουν τις θέσεις διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία έγιναν μετά από οδηγίες που δόθηκαν από το Μαξίμου, ιδιαίτερα μετά το σάλο που είχε προκληθεί με την επιλογή 80χρονου στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου των Τρικάλων.

       Για την Αχαΐα δεν υπάρχουν αλλαγές στα πρόσωπα των διοικητών. Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει διοικητής στο νοσοκομείο της Πάτρας του Αγίου Ανδρέα, με αναπληρωτή τον επί σειρά γιατρό – χειρουργό του ίδιο νοσοκομείο αλλά και του Αιγίου, Παναγιώτη Δημόπουλο.

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, τη θέση του διοικητή αναλαμβάνει ο Παύλος Αθανασόπουλος.

       Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, δεν συμπεριλαμβάνεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, που παραμένει διοικήτρια η Γιούλα Μαμμή, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση αυτή τον Ιούλιο του 2018.

      Για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου η θέση δεν είχε προκηρυχθεί καθώς, η θητεία της Παναγούλας Μαμμής λήγει στα τέλη Ιανουαρίου του 2020, οπότε εάν θα υπάρξει αλλαγή προσώπου θα γίνει εκείνη την περίοδο.

       Να σημειωθεί ότι στη θέση της παραμένει η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαβρύτων Ιωάννα Σφυρή, ενώ διοικητής στο νοσοκομείου του Αιγίου αναλαμβάνει ο γιατρός Αθανάσιος Γεωργάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: