Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ηλίας Δαλαϊνας των Μεσογειακών… τοποθετήθηκε σε δύο Νοσοκομεία ως διοικητής! Μυστήριο με την νοσηλεία του ως άνδρας… στο Έλενα που είναι για γυναίκες!

         Τριγμούς στην κυβέρνηση συνεχίζουν να προκαλούν οι διορισµοί των νέων διοικητών στα νοσοκομεία , αφού η σύνθεση των 111 προσώπων που επελέγησαν για να στελεχώσουν το ΕΣΥ περιλαμβάνει σε µεγάλο ποσοστό πρόσωπα που κατά τα φαινόµενα µικρή σχέση έχουν µε το αντικείμενο της Υγείας.
      Μεταξύ αυτών και ένας παλιός μας γνώριμος στην Πάτρα ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη για την ολοκλήρωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων αντικθιστώντας τον κ. Σαραντόπουλο. Πρόκειται για τον Ηλία Δαλαϊνα. Ο οποίος τοποθετήθηκε  µε διπλή ιδιότητα σε δύο νοσοκοµεία που έχουν κοινή διοίκηση, το Σισµανόγλειο και το «Αµαλία Φλέµινγκ»! Σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα ο κ. Δαλαϊνας,  είχε βρεθεί πριν από λίγα χρόνια στο στόχαστρο των Επιθεωρητών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, όταν ήταν διοικητής στο «Ελενα», για παράτυπη νοσηλεία του που επιβάρυνε τα δηµόσια ταµεία. Ο τότε διοικητής του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκοµείου-Μαιευτηρίου «Ελενα» φερόταν να έχει νοσηλευθεί ο ίδιος επί τρεις εβδοµάδες στον 5ο όροφο του µαιευτηρίου µε προβλήµατα υψηλού σακχάρου, χρεώνοντας όµως το νοσοκοµείο µε νοσηλεία, την ώρα που απαγορεύεται µε βάση τον νόµο η νοσηλεία ανδρών. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, μπορούν να νοσηλευτούν αγόρια έως 14 ετών, μια και στο ίδρυμα λειτουργεί και Παιδοχειρουργική Κλινική. Συν τοις άλλοις, ο διοικητής φέρεται να ελέγχεται επειδή δεν έκανε καν εισαγωγή, ενώ όλες οι εξετάσεις που του έγιναν πραγματοποιήθηκαν με άλλο όνομα απ’ το δικό του. Πληροφορίες απ’ το νοσοκομείο ανέφεραν τότε (το 2015)  ότι ο διοικητής φέρεται να βγήκε απ’ το «Ελενα» πριν από λίγες μέρες, όταν με κάποιο τρόπο έγινε γνωστό ότι επίκειται έλεγχος και μεταφέρθηκε στο «Αλεξάνδρα» για νοσηλεία.
     Να θυμίσουμε ότι ο κ. Δαλαινας διατηρεί εταιρεία η οποία είχε πάρει με απ’ ευθείας ανάθεση κάποια έργα για τους Μεσογειακούς.
     Όταν είχε τοποθετηθεί Πρέοδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είχε τονιστεί στην περιβόητη πρώτη συνέντευξη τύπου:
     «Ο κύριος Δαλαΐνας ήρθε εδώ ως ένας διακεκριμένος άνθρωπος που θα μπορέσει να κάνει αγώνες. Ο τρόπος που θα μπορούσαμε να τον πληρώσουμε είναι αυτός που επιλέξαμε μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορέσει ο άνθρωπος αυτός να ικανοποιηθεί για το διάστημα που θα απασχοληθεί εδώ. Είναι αυτός ο τρόπος για να μπορέσουμε να τον πληρώσουμε. Αυτόν τον τρόπο τον επιλέξαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε τους αγώνες…».
      Μερικές μέρες μετά τη συνέντευξη τύπου η Οργανωτική Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση «προς άρση οποιαδήποτε παρεξήγησης», όπως ανέφερε. Σε αυτή παραδέχεται πως ο Ηλίας Δαλαΐνας έχει πάρει απευθείας αναθέσεις.   Η ανακοίνωση ανέφερε:
     «Ο κ. Δαλαΐνας επελέγη από την Ο.Ε για την θέση του Γ.Δ των Αγώνων, με βάση την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία και την πλούσια εμπειρία του, στην διοργάνωση μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων επί 30 χρόνια, σε συνεργασία και συμφωνία με την ΔΕΜΑ και την ΕΟΕ». Να επισημάνουμε εδώ πως ο Ηλίας Δαλαΐνας είναι και μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α), που είναι επιτροπή της ΕΟΕ.
Στην Βουλή η υπόθεση
     Τον Απρίλιο του 2019 ο τότε βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είχε φθάσει μέχρι την Βουλή με πολλά ερωτηματικά. Ανέφερε στην σχετική ερώτησή του:
      Μετά από δημοσίευμα σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, φαίνεται ότι η εταιρεία BLUE OXYGEN SOLUTIONS LTD ανήκει στον Πρότζεκτ Μάνατζερ, έχει έδρα την Κύπρο και της ανατέθηκαν ΤΡΙΑ έργα από τη Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων!!!
Η εταιρεία αυτή μάλιστα αναφέρεται στις εξής τρεις αναθέσεις:
[…] έγκριση δαπάνης και δέσμευση870,00€ για παροχή υπηρεσιών σχεδίασης του έργου «Πλάνο και Επιχειρησιακό Σχέδιο Εκτέλεσης των Μεσογειακών Αγώνων» της Οργανωτικής Επιτροπής (Ν.Π.Ι.Δ.) για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα το 2019 […]
[…] έγκριση δαπάνης και δέσμευση860,00€ για παροχής υπηρεσιών σχεδίασης του «Έργου Διαπίστευσης» για τις λειτουργικές ανάγκες της Οργανωτικής Επιτροπής (Ν.Π.Ι.Δ.) […]
[…] έγκριση δαπάνης και δέσμευση ποσού983,00€ για παροχή υπηρεσιών σχεδίασης του έργου «Κριτήρια Αθλητικών Συμμετοχών» για τις λειτουργικές ανάγκες της Οργανωτικής Επιτροπής (Ν.Π.Ι.Δ.) […]
       Τα ερωτήματα έγιναν ακόμα περισσότερα όταν την Τρίτη 16 Απριλίου, δύο μέρες πριν τη συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της επιτροπής Φώτης Σαραντόπουλος θα παρουσίαζε τον Γενικό Διευθυντή των Αγώνων Ηλία Δαλαΐνα. Τότε διορθώνονται οι αποφάσεις ανάθεσης στη Διαύγεια και αντί να φαίνεται ως νόμιμος εκπρόσωπος της ΒLUE OXYGEN SOLUTIONS LTD ο Ηλίας Δαλαΐνας, εμφανίζεται κάποιος κ. Λεωνίδας Μιχαηλίδης.
     Έχουμε δηλαδή τον Ηλία Δαλαΐνα, ενώ εμφανιζόταν, από έγγραφο υπογεγραμμένο στις 20/2/2019 ως εκπρόσωπος προμηθευτή των Αγώνων, δύο μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του ως Διευθυντή των Αγώνων να διορθώνεται το έγγραφο και να μην εμφανίζεται η άλλη του σχέση, αυτή του εκπρόσωπου προμηθευτή των αγώνων.
     Μια δεύτερη σημαντική παρατήρηση, έχει να κάνει με την ΒLUE OXYGEN SOLUTIONS LTD και την απόφαση της επιτροπής να της αναθέσει τρία έργα. Κι αυτό, γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία με έδρα την Κύπρο δεν φαίνεται να έχει κάποιες «μεγάλες» συνεργασίες ή να έχει επιδείξει κάποιο έργο που να δικαιολογεί την απευθείας ανάθεση εργασιών από μια διοργάνωση, όπως οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες.
      Στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης 18 Απριλίου ρωτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Φώτης Σαραντόπουλος, αλλά και ο Διευθυντής των Αγώνων Ηλίας Δαλαΐνας, για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω.
      Στις απαντήσεις που δόθηκαν αμφισβητούμε σθεναρά τη διαφάνεια και την ηθική που διέπει τις συνεργασίες και τις αναθέσεις που κάνει η Οργανωτική επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων.
      Σε ερώτηση που τέθηκε από δημοσιογράφο προς τον κ. Δαλαΐνα, ποια ακριβώς είναι η σχέση του με τους αγώνες, εκείνος αποκρίθηκε ότι, είναι ο Γενικός Διευθυντής.
      Σε άλλη ερώτηση, για τη σχέση που έχει με την ΒLUE OXYGEN SOLUTIONS, αποκρίθηκε ότι είναι ιδιοκτήτης και στη διαπίστωση πως είναι Διευθυντής αλλά και ταυτόχρονα προμηθευτής των αγώνων, απάντησε αρνητικά. Όταν του επισημάνθηκε πως έτσι εμφανίζεται σε έγγραφο υπογεγραμμένο από τις 20/2/2019 παρέπεμψε το δημοσιογράφο για απαντήσεις στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σαραντόπουλο.
     Ο κ. Σαραντόπουλος επισήμανε πως σε αυτή την ομάδα που δουλεύει για τους αγώνες δεν μπορεί να υπάρχει ωράριο. Είπε ακόμα πως ο κάθε ένας που δουλεύει σε διοικητικό πόστο πρέπει να δουλεύει μέρα νύχτα και δεν μπορεί να είναι ένας εργαζόμενος με μισθό και μάλιστα το μισθό του μισθολογίου. Οπότε για να μπορέσουν να βγάλουν εις πέρας τους αγώνες αναθέτουν στα στελέχη τους ανεξάρτητες υπηρεσίες για να μπορέσουν να δουλέψουν χωρίς ωράριο.
      Επομένως, από την μία έχουμε την αρνητική απάντηση του Ηλία Δαλαΐνα, πως δεν είναι προμηθευτής και ταυτόχρονα διευθυντής των αγώνων και από την άλλη την παραδοχή του κ. Σαραντόπουλου, πως είναι συνήθης πρακτική τα «αμισθί» στελέχη να πληρώνονται μέσω αναθέσεων σε εταιρείες τους, αλλά και την θετική πλέον απάντηση του Ηλία Δαλαΐνα πως είναι «αμισθί» Διευθυντής αλλά και προμηθευτής των αγώνων!!!
      Σε άλλη ερώτηση, που αφορούσε το γιατί, εφόσον ήταν μια τόσο ειλικρινής σχέση, μπήκαν στη διαδικασία δύο μέρες πριν τη συνέντευξη του Ηλία Δαλαΐνα ως διευθυντή των αγώνων, να αλλάξουν το όνομα του νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρείας από τα έγγραφα στη Διαύγεια, μας απάντησαν πως ο Ηλίας Δαλαΐνας είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας και όχι διαχειριστής και πως η σύμβαση υπογράφεται από το διαχειριστή και έπρεπε να διορθωθεί. Τα έγγραφα όμως της ανάθεσης αναφέρουν ως ημερομηνία υπογραφής την 20 Φεβρουαρίου, με ημερομηνία έναρξης παροχής υπηρεσίας 1 Μαρτίου και η διόρθωση έγινε στις 16 Απριλίου!!!
     Σε ερώτηση που τέθηκε ότι, εφόσον επέλεξαν αυτό τον τρόπο να πληρωθεί ο Ηλίας Δαλαΐνας, για ποιο λόγο οι αναθέσεις έγιναν στην ΒLUE OXYGEN SOLUTIONS με έδρα την Κύπρο, και όχι π.χ. στην άλλη εταιρεία του ιδίου, την DELTA I.S.O, η οποία έχει να επιδείξει συνεργασίες και έργο και έχει έδρα την Ελλάδα, η απάντηση ήταν ότι η ΒLUE OXYGEN SOLUTIONS κάνει πλάνο αγώνων, ενώ δεν δόθηκε καμία απόκριση ποτέ, για τον αν το μέγεθος της Κυπριακής εταιρείας είναι τέτοιο που να δικαιολογεί την απευθείας ανάθεση.
       Στη συνέχεια και μετά την παρότρυνση του κ. Σαραντόπουλου να δημοσιεύσουν οι δημοσιογράφοι ο,τιδήποτε θεωρούν πως δεν είναι νόμιμο, τέθηκαν συνοπτικά τα παραπάνω ερωτήματα και του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει την ηθική της Οργανωτικής Επιτροπής, τη σχέση της με τα στελέχη και αν στο μέλλον θα συνεχίσει να δρα και να αναθέτει έργα με τον ίδιο τρόπο.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: