Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Σώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου


          Η προχθεσινή ημέρα επιφύλασσε μία ευχάριστη είδηση για τα νοσοκομεία της περιοχής μας και ειδικότερα για το ΠΓΝΠ. Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Γιάννης Καρβέλης παρέλαβε υπογεγραμμένη από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια την έγκριση σκοπιμότητας για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων: Πανεπιστημιακό, Αιγίου, Πύργου και Αγρινίου.


       Βήμα καθοριστικό για την προώθηση του έργου και η εκκρεμότητα του οποίου, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, είχε θέσει σε κίνδυνο την απώλεια του έργου ζωής για τα νοσοκομεία της περιοχής μας που είχε εντάξει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Εάν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη κωλυσιεργία το έργο θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει. Ωστόσο αυτό που έχει σήμερα σημασία είναι ότι η συντονισμένη προσπάθεια του κ. Καρβέλη απομάκρυνε οριστικά το ενδεχόμενο της ματαίωσής του.
      Μάλιστα οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ. Καρβέλης, πριν ακόμα παραλάβει τα πολύτιμα έγγραφα από το υπουργείο Υγείας, έχει δρομολογήσει διαδικασίες που θωρακίζουν την άμεση εκτέλεση του έργου.
     Η χθεσινή εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ΠΓΝΠ το οποίο πλέον κτιριακά εμφανίζει πολλά σημάδια από τη χρόνια εγκατάλειψή του. Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε βροχόπτωση πλημμυρίζει κι ένας χώρος του με τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.
      Η διάγνωση της ασθένειας του κτιρίου, όπως έχει αναδείξει η «Π» με σειρά ρεπορτάζ έχει γίνει εδώ και χρόνια. Πολλοί ασχολήθηκαν στο παρελθόν με τη θεραπεία της αλλά κανένας δεν την εφάρμοσε. Ολα δείχνουν ότι πλέον η ώρα της υλοποίησης έφτασε. Αυτή ήταν άλλωστε και μία από τις προτεραιότητες που είχε βάλει με την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Καρβέλης. Από την πρώτη στιγμή εργάστηκε με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Παναγούλα Μαμμή ώστε να υλοποιηθεί η κτιριακή αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: