Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΕΘ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΟΡΙΑΚΗ Η ΚΣΤΑΣΤΑΣΗ. ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΕΩΣ 24 ΩΡΕΣ ΣΕ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΘΟΥΝ( ΑΧΕΠΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ). ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

       Να γυρίσουν πίσω οι συνάδελφοί μας που είναι σε αναστολή εργασίας. Οι ανεπτυγμένες κλίνες μεθ κορωνοιου γέμισαν στη  Κεντρική Μακεδονία και Δυτική Μακεδονία  και υπάρχουν περιστατικά σε λίστα αναμονής  τα οποία διεκπαιρεώνονται  ευτυχώς ακόμη μέσα στο 24ωρο.
   Παράδειγμα 4 διασωληνωμένα περιστατικά χθες στο ΑΧΕΠΑ, ένα σήμερα στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.
    Οι   κλίνες μεθ λειτουργούν με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από  κλινικές γενικών περιστατικών  που συγχωνεύονται  ή καταργούνται. Τα λειτουργικό αυτό μπάχαλο προκλήθηκε λόγω των αναστολών εργασίας.
    Και βέβαια δεν είναι σε θέση τα νοσοκομεία  όπως στη δεύτερη και τρίτη φάση της πανδημίας να αναπτύξουν νέες αυτοσχέδειες μεθ λόγω  των τεράστιων κενών που άφησαν πίσω τους οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή.
     Θα πρέπει λοιπόν να  απαντήσει  το Υπουργείο Υγείας  και οι επιστήμονες της τηλεόρασης.
     Πότε είναι ποιό επικίνδυνο; Να αναπτυχθούν  κλίνες μεθ κορωνοιου με την  επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή με δύο rapid  test  την εβδομάδα η να μην υπάρχουν μεθ και να καταλήγουν οι  διασωληνωμένοι ασθενείς  ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής  μεθ;
     Δέστε σήμερα τη κατάσταση στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ   και ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε ΜΕΘ  πόσο οριακή είναι και  δεν τολμούν να  διορθώσουν το σφάλμα των αναστολών σε ένα κλάδο που είναι εμβολιασμένος κατά 95%.
ΜΕΘ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΑΧΕΠΑ: 15 ασθενείς  Στις 15 κλίνες. Χθες υπήρχαν 4 διασωληνωμένοι εκτός μεθ σε λίστα αναμονής να βρεθεί μεθ. Ευτυχώς βρέθηκε.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 15 ΑΣΘΕΝΕΙΣ  ΣΤΙΣ 15 ΚΛΙΝΕΣ.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 7  ασθενείς στις  7 κλίνες.
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: 30  ασθενείς Στθς  30  κλίνες. Υπήρχε το πρωί ένας διασωληνωμένος στο τεπ covid  μετά από εφημερεία περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι.  Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: δεν λειτουργούν 9 κλίνες μεθ από δωρεά λόγω έλλειψης προσωπικού.
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 6 ασθενείς στις 8  κλίνες.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ:.  ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΘΕΝΗΣ  ΣΤΙΣ 4 ΚΛΙΝΕΣ.
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ:. 3  ασθενείς στις  6 κλίνες.
ΣΕΡΡΕΣ:. 8 ασθενείς  στις  10 κλίνες.
ΕΔΕΣΣΑ:. ΚΑΝΕΙΣ ασθενής  στις 5 αυτοσχέδειες κλίνες μεθ.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ:. 5  ασθενείς  ΣΤΙΣ 6 κλίνες.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΚΛΙΝΩΝ.  ΜΕΘ.:  106 με τις 5 να είναι οι  αυτοσχέδειες  της ΕΔΕΣΣΑΣ  ΚΑΤΗΛΛΕΙΜΕΝΕΣ. 89. ΚΕΝΕΣ. 12 και οι 5 αυτοσχέδειες της ΕΔΕΣΣΑΣ.
      Στη Δυτική Μακεδονία οι  κλίνες μεθ κορωνοιου  που λειτουργούν είναι ελάχιστες.
Λειτουργούν 6 κλίνες μεθ κορωνοιου στη Πτολεμαΐδα  που είναι γεμάτες και 5 κλίνες μεθ κορωνοιου στη Κοζάνη και είναι οι 3 γεμάτες. Κανένα των άλλων νοσοκομείων δυτικής Μακεδονίας δεν διαθέτει μεθ κορωνοιου.
Τα περιστατικά διακομίζονται προς κεντρική Μακεδονία  με τη κατάσταση να είναι οριακή.
Να διορθωθεί το λάθος των αναστολών  εργασίας.
Κρίμα να κινδυνεύουν ασθενείς για ένα λάθος..
                                                             Νιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: