Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Η μόνη κάλυψη των αυξημένων αναγκών μας είναι τα Ιδιωτικά Συνεργεία παρά των άλλων υπαρκτών λύσεων, για δε τον Νοσηλευτικό κλάδο εκ των ενόντων, τον δρόμο της εξάντλησης, εξελίξεις που επιβάλλουν την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ όλων των αναστολών.

     Χωρίς καμία αμφιβολία, 25 ημέρες μετά και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κάλυψη των κενών που θα δημιουργούσαν οι αναστολές εργασίας, αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες.
     Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο μας αποδείχθηκε δυστυχώς ότι δεν είχαν κανένα σχέδιο, όλα στο πόδι και ευκαιριακά, σε ότι αφορά την κάλυψη των 130 και πλέον αναστολών εργασίας, των  έμπειρων και αναγκαίων Συναδέλφων μας.
     Οι νοσηλευτικές ανάγκες, που καλύπτονται όλες αυτές τις ημέρες εκ των ενόντων, έχουν ως αποτέλεσμα οι Συνάδελφοι μας να υποφέρουν και να καταπιέζονται πέραν του δέοντος, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου.
            Εν αντιθέσει
Με τις αναστολές στην καθαριότητα, την ασφάλεια και την σίτιση, όπου ήσαν ¨πανέτοιμοι¨, για την εφαρμογή της κυβερνητικής τους πολιτικής, την κάλυψη δηλ αυτών των αναγκών μέσω των ιδιωτικών συνεργείων, με άμεσες και κατεπείγουσες διαδικασίες και μάλιστα  έναντι της αδράς αμοιβής των 120 και πλέον χιλιάδων ευρώ, ενώ υπήρχαν άλλες λύσεις πιο εφικτές και σίγουρα πιο οικονομικές και αποτελεσματικές, που σαφώς δεν θα άνοιγαν τον δρόμο στα ιδιωτικά συνεργεία.
            όπως
η λύση των αναπληρωματικών από τούς σχετικούς  διαγωνισμούς πρόσληψης αυτών που ήδη εργάζονται, λύσεις που εφάρμοσαν άλλες Διοικήσεις Νοσοκομείων, λύση που προτείναμε κατά την πρόσφατη κινητοποίηση μας στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, προτάσεις που δεν τους προβλημάτισαν καθόλου και που δυστυχώς  δεν κατατέθηκαν από κανέναν στο Δ.Σ του Νοσοκομείου μας, όπου δυστυχώς το μόνο που τους ενδιέφερε, όπως φαίνεται και  εκ του αποτελέσματος, ήταν τα ιδιωτικά συνεργεία, κάτι που σαφώς δεν μας βρίσκει σύμφωνους και ζητάμε την μη υλοποίηση των σχετικών  αυτών αποφάσεων του.
       Για δε την τεχνική υπηρεσία, απολύτως τίποτε. Ξεπερνούν το πρόβλημα με περικοπές εργασιών και μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφήνοντας την αποστείρωση χωρίς ατμό σε πάρα πολλές βάρδιες και κάποια τμήματα χωρίς ζεστό νερό και όχι μόνον.
       Οι  εξελίξεις αυτές  επιβεβαιώνουν πλήρως όλες μας τις εκτιμήσεις, εκτιμήσεις που ευθαρσώς είχαμε διατυπώσει πρίν από τις αναστολές, όπου είχαμε επισημάνει ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία - την υποχρεωτικότητα δρομολόγησε τις αναστολές  για να ξετυλίξει το κυβερνητικό της πρόγραμμα για την υγεία, που δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση τμημάτων και υπηρεσιών  με την εκ νέου είσοδο των ιδιωτών στα νοσοκομεία, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και υπηρεσιών, κλπ.
                        Απέναντι σέ όλες αυτές τις προαναφερόμενες εξελίξεις
είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ  πλέον η επιστροφή  των ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ, μια επιστροφή που την επιβάλλει πλέον και την δικαιολογεί και η εξέλιξη σχετικά με την τρίτη δόση των εμβολιασμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: