Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Το Νοσοκομείο Καβάλας θα μισθώσει νοσηλευτικό προσωπικό από ιδιωτική κλινική! - Πλήρης επιβεβαίωση του σχεδίου της κυβέρνησης να φέρει τους ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία.

 Είναι πιθανότατα, το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο θα εργαστούν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Μετά τη συγχώνευση δύο χειρουργικών κλινικών λόγω έλλειψης προσωπικού, έρχεται σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας να επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζεται να «νοικιάσει» εργαζόμενους από ιδιωτική κλινική της Καβάλας
      Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο διοικητής του νοσοκομείου μιλώντας στο kavalanews 102.8 λέγοντας:
    «για το νοσηλευτικό προσωπικό, θα αναλάβω την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με το υπουργείο υγείας να προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια. Μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος να προσλάβουμε άτομα για τρείς μήνες και εάν χρειαστεί για περισσότερο. Έχω συνεννοηθεί βρεθούν νοσηλευτές. Θα προσλάβουμε 20 άτομα και το κόστος θα είναι ισόποσο με τα άτομα που βρέθηκαν σε αναστολή»
      «Πιεζόμαστε και σε συνδυασμό με την αναστολή εργασίας υγειονομικών η πίεση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η υγειονομική περιφέρεια μας έδωσε 20 νοσηλεύτριες αλλά μόνο οι 4 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Δεν υπάρχουν στην «δεξαμενή» νοσηλευτές να προσλάβουμε» πρόσθεσε
      Οι κενές θέσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καβάλας είναι τουλάχιστον 50.

Δεν υπάρχουν σχόλια: