Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 40ης-8ης/16.9.2021, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

      Την  Πέμπτη 16/9/21 k' ώρα 10:00 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα: 
  1.  Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, οι επιπτώσεις  κλπ άλλα σχετικά
        προβλήματα.
  2.    Οι επικείμενες ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΠΟΕΔΗΝ κλπ σχετικά.
  3.     H  συνέχεια της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από τις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.
  4.     Τα εκκρεμή αιτήματά μας και οι Συναντήσεις μας με την Διοίκηση.
  5.     Διάφορα Τρέχοντα ζητήματα.                                                 
    Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν η Τουτούνη και όλα τα μέλη της ΑΚΕ,  αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με την παρουσία 8 μελών (Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Μαυρίκη Μπέτυ, Πετροπούλου Κων/να,  Μπαρή Γιάννη, Μαρκόπουλου Παναγιώτη και Λιώλη  Βένη), ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
     Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει και την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ,  αναφέρθηκε στα εξής: 
Ι. Κατ΄ αρχήν στό θέμα 1,  όπου έκανε εκτενή αναφορά στις 150 και πλέον ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, μάχιμων μέχρι χθες Συναδέλφων και απαραίτητων για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας, ιδιαιτέρως  σ' αυτήν την φάση της νέας  έξαρσης της πανδημίας.
    Αναστολές που δημιουργούν τεράστια προβλήματα, στους εναπομείναντες Συναδέλφους μας, οι οποίοι σε αρκετά τμήματα καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό, με μειωμένες δυνάμεις σε κάθε βάρδια και χωρίς την ελπίδα για άμεσες ενισχύσεις - καλύψεις αυτών των κενών.
      Επεσήμανε, πως παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, μέχρι και σήμερα, 15 ημέρες μετά, καμία αντικατάσταση δεν έχει γίνει στα κενά  των αναστολών, με αποτέλεσμα η όποια κάλυψη να γίνεται εκ των ενόντων, από τους ήδη υπάρχοντες -κουρασμένους και πιεσμένους Συναδέλφους μας, στους οποίους οφείλονται άδειες του 2020, 15-30 ρεπό στον καθένα, κλπ αλλά που καθιστούν πάρα πολύ δύσκολη την λειτουργία τους κάτω από τις συνθήκες των αναστολών.
       Χθες, με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, κινήθηκαν κάποιες διαδικασίες κάλυψης κάποιων κενών και όχι όλων, μια κάλυψη όπου δεν φαίνεται σχετικό ενδιαφέρον.
      Άμεσο ενδιαφέρον υπήρξε για τις καλύψεις των κενών στην φύλαξη, την καθαριότητα και σε τραπεζοκόμος,  μέσα από ανάθεση των σχετικών αναγκών σε  ιδιωτικά συνεργεία, έναντι αδράς αμοιβής που ξεπερνά τις 120.000,00 € για ένα τρίμηνο. Κίνηση που επιβεβαιώνει  όλα όσα λέγαμε, ότι δηλ οι αναστολές δεν είχαν να κάνουν με την υγεία κανενός, ούτε με την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων, αλλά με πρόσχημα την πανδημία την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων που είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι συγχωνεύσεις κλπ άλλα σχετικά που σαφώς θα τα αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
     Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, την κατάσταση που επικρατεί και την οποία θα πρέπει να επισημάνουμε γραπτώς στην Διοίκηση και να την αναδείξουμε, πέρα από τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, όπου σαφώς θα συμμετάσχουμε,  εκτιμώ ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε και σε δικές μας σχετικές κινητοποιήσεις, για αυτό προτείνω άμεσα να δούμε και να πραγματοποιήσουμε σχετικές ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ των μελών μας, καθώς επίσης και σχετικές ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ, τόσο με τα Σωματεία των Νοσοκομείων της περιοχής μας, όσο και με λοιπούς φορείς, για την ενιαία και από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης  της λειτουργίας των Νοσοκομείων, που δεν είναι στα καλύτερά τους,   κάτι που αγγίζει και αφορά όλους μας.
II. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο  θέμα 2, τις επικείμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, όπου, αφού αναφέρθηκε στο νέο σχετικό απεργιακό πλαίσιο αυτών, το οποίο όπως  είπε μας βρίσκει σύμφωνους όπως το θέτει η ΠΟΕΔΗΝ, πρότεινε την συμμετοχή μας στην κινητοποίηση της τρίτης 21/9/21, στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-15:00, με συγκέντρωση στις 10 στην πύλη και στις 11 στην 6η Υ.Πε, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

·   Την Ένταξη μας επιτέλους στα ΒΑΕ και Εργατικό ατύχημα τον θάνατο των Συναδέλφων μας από Κορονοϊό

·        Ισχυρή Δημόσια Υγεία - ΟΧΙ άλλη δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο μας.

·   Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς των Συναδέλφων μας και Άρση άμεσα όλων των Αναστολών Εργασίας και βεβαίως  Μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων.

·        Υγειονομικό επίδομα σε όλους και αυξήσεις επιτέλους στους μισθούς μας που είναι καθηλωμένοι επί αρκετό χρόνο, σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

·    Την δρομολόγηση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ της αναγκαίας και απαραίτητης ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ του Νοσοκομείου μας.

· Ολοκλήρωση επιτέλους όλων των προκλητικότατα εκκρεμών επανατοποθετήσεων θέσεων ευθύνης.

·        Αντιμετώπιση των εκκρεμών προβλημάτων μας, για τα οποία η Διοίκηση κωφεύει αποφεύγοντας ακόμη και τον απαραίτητο και αναγκαίο σχετικό διάλογο.

      Επίσης πρότεινε την συμμετοχή μας και στην κινητοποίηση που ήδη προετοιμάζεται από την ΠΟΕΔΗΝ για το πρώτο 15νθημερο του Οκτώβρη,  όπου θα πρέπει να εξετάσουμε την συμμετοχή μας στο σχετικό συλλαλητήριο της  Αθήνας, όπου πέρα από τα προαναφερόμενα, θα παλέψουμε, ενώνοντας την φωνή μας και τον αγώνα μας με τους υπόλοιπους Συναδέλφους της χώρας μας, για:

·  Να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση, κλείσιμο Νοσοκομείων, Υγειονομικών και Προνοιακών Μονάδων.

·        Να  μονιμοποιηθούν οι Συμβασιούχοι που λήγουν οι συμβάσεις τους.

· Να μην επανέλθουν οι εργολάβοι, απαιτώντας παράλληλα την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν με ατομικές συμβάσεις  εργασίας.

III. Σε ότι αφορά το  θέμα 3, με αφορμή κάποια ερωτήματα και προβληματισμούς Συναδέλφων, επανέφερε ως επιβεβαίωση την παλιότερη σχετική απόφαση μας, σε ότι αφορά την ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ από τις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ. Μια Απεργία-Αποχή που συνεχίζει να υφίσταται και βάσει της  οποίας καλούμε όλους τους Συναδέλφους, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συμμετέχοντας σ΄ αυτήν, να μην αξιολογηθούν και να μην αξιολογήσουν κανέναν Συνάδελφο, δεδομένου ότι τίποτε θετικό  δεν έχει προκύψει σε σχέση με τις όσα υπήρχαν από τότε που ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα.
 IV. Σε ότι αφορά το  θέμα 4,  αφού αναφέρθηκε στην επαναλαμβανόμενη αδιάφορη πρακτική του Διοικητή, την απροθυμία του για συνάντηση μαζί μας, μια συνάντηση  που ακόμη μια φορά αγνόησε, παρά το γραπτό αίτημα μας, ένα αίτημα που έχει εκφραστεί από την 20/7, για ουσιαστικά και σοβαρά ζητήματα του χώρου μας και των Συναδέλφων μας και το οποίο εκκρεμεί δυστυχώς μέχρι και σήμερα.
       Αυτή η στάση, προσωπικά του Διοικητή, δυστυχώς καταδεικνύει το πώς αυτός και η Διοίκησή του αντιλαμβάνεται τον διάλογο και την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας,  την σχέση του με το συνδικάτο, το οποίο οφείλω να επισημάνω, ότι ποτέ του δεν το κάλεσε για την οποία ενημέρωση - συζήτηση, συμπεριφερόμενος δυστυχώς όπως και ο προκάτοχος του, δεδομένου ότι και στις όποιες συναντήσεις μας ότι θέματα τέθηκαν κανένα δεν είδε τον δρόμο της επίλυσης.
      Κάτω λοιπόν απ' αυτό το πρίσμα, ειλικρινά δεν ξέρω τι ενδείκνυται, ποια συμπεριφορά του αρμόζει, η σκληρή καταγγελία, η δυναμική παράσταση μας,   η πεπατημένη, δηλ.  ένα ακόμη αίτημα συνάντησης, φέροντας τον έτσι ακόμη μια φορά προ των ευθυνών του.
      Προτείνω λοιπόν, υπό το βάρος των προβλημάτων και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα Μέλη μας, τους Συναδέλφους μας,  να κατατεθεί  ακόμη μια φορά, ένα ακόμη αίτημα συνάντησης, για όλα όσα έχουμε αποφασίσει στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις μας και για όλα τα συμβαίνοντα τον τελευταίο καιρό στον χώρο μας, την λειτουργία μας, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις παρά πολλές αναστολές εργασίας και όχι μόνον.  
      Επίσης σ΄ αυτήν την συνάντηση, δοθείσης της ευκαιρίας, να θέσουμε την πρωτόγνωρη για τον χώρο μας κίνηση των Διοικούντων, σε ότι αφορά την ¨εκβιαστική¨  περικοπή των αποδοχών για τους συμμετέχοντες στις εκάστοτε στάσεις εργασίας, κάτι που δεν είχε επιχειρήσει  καμία Διοίκηση μέχρι σήμερα.
V.  Σε ότι αφορά το θέμα 5, αφού ανέφερε την μεγάλη κάμψη των εμβολιασμών όπου η σχετική προσέλευση, όπως αυτή καταγράφεται και στον χώρο μας είναι πολύ μειωμένη, κάτι που επιβεβαιώνει και η κυβερνητική προσπάθεια για να κλείσει το MEGA εμβολιαστικό κέντρο στο λιμάνι, προτείνω, για την εξοικονόμηση χώρων και δυνάμεων, να ζητήσουμε την μεταφορά αυτών των λειτουργιών, που δεν μας ανήκουν, στο MEGA ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ κέντρο στο Λιμάνι της πάτρας..                        
                     Στη συνέχεια
Ακολουθώντας την σχετική διαδικασία, είχαμε τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των μελών του Δ.Σ και βεβαίως  την  σχετική και απαραίτητη διαλογική συζήτηση, για να καταλήξουμε, μέσω ψηφοφοριών  στις σχετικές αποφάσεις, όπου, με την διαφωνία της ΕΣΥ στο πλαίσιο των Κινητοποιήσεων,
                                          ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ                       
1.  Κατ΄ αρχήν η πλήρης καταγραφή και ανάδειξη, όλων αυτών που  αντιμετωπίζουμε μετά τις πρόσφατες αναστολές εργασίας. Επιδίωξη σχετική συνάντηση μας με την Διοίκηση, όπου θα επαναφέρουμε όλες τις εκκρεμείς διεκδικήσεις μας, αλλα  και την σχετική περικοπή  των μισθών μας στις ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
2.  Την συμμετοχή μας  στην Στάση εργασίας της 21ης  του Σεπτέμβρη, στις ώρες 10:00-15:00, με συγκέντρωση στις 10 στην πύλη και στις 11 στην 6η Υ.Πε, βάσει του πλαισίου που αναφέρεται εισηγητικά από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας.
       Συμμετοχή και στην επόμενη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και ει δυνατόν και στο σχετικό συλλαλητήριο που προετοιμάζεται για την Αθήνα, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του  Οκτώβρη.
3. Την συνέχιση της συμμετοχής μας στην Απεργία -ΑΠΟΧΗ, από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
4. ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ για την επικρατούσα κατάσταση στα Νοσοκομεία μας, για κοινές δράσεις. Στην συνέχιση της έκρυθμης κατάστασης απαντάμε με προσφυγή στην Δικαιοσύνη, μια προσφυγή που θα  πρέπει να γίνει εάν και εφόσον συνεχιστεί η λειτουργία των Συναδέλφων μας χωρίς την χορήγηση των προβλεπόμενων από τον νόμο  ρεπό της εβδομάδας.
5.  Έγκριση της δαπάνης για την συμμετοχή μας, όπως κάθε χρόνο, στις Κινητοποιήσεις  των συνδικάτων στην ΔΕΘ.
6.  Άμεσα την επαναφορά όλων των ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ, εύρεση άλλης πιο εφικτής λύσης, δεδομένου ότι η υποχρεωτικότητα δεν έφερε τα αναμενόμενα για τους κυβερνώντες αποτελέσματα και την χορήγηση των οφειλόμενων αδειών και ρεπό σε όλους τους προς  Συνταξιοδότηση Συναδέλφους μας. Ρεπό και ειδικές άδειες σε όλους.
                                      Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: