Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 17ης/29.11.2022, Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

      Την ΤΡΙΤΗ 29/11/22 και ώρα 09:30 π.μ., συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας, Μιχάλη Στελλάτου, με τα παρακάτω θέματα:
      1.   Διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του Σωματείου μας. (Εξ αναβολής).
      2.   Αποτίμηση της συνάντησης του Σωματείου μας με την ηγεσία του Υπ. Υγείας.
      3.   Σχετικά με τη λειτουργία και τους χειρισμούς της Υγειονομικής Επιτροπής.
      4.   Η μη ασφαλής στελέχωση και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν.
      5.   Σχετικά με την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την 14/12/22 στην πόλη μας.        
      6.   Διάφορα τρέχοντα θέματα.
         Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι: Λιώλη Βένη (δικαιολογημένη), Ασλανίδη Αικατερίνη, Σουγλέρης Χρήστος, Χαβελέ Αμαλία και Μανωλοπούλου Χαρά και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των: Στελλάτου Μιχάλη, Στεφανάτου Θάνου, Παλιοκώστα Βασιλική, Σταμόπουλου Βασίλη, Πετρόπουλου Κώστα,  Γιαννόπουλου Σπύρου, Μαυρίκη Ελισάβετ και Πετροπούλου Κων/να, ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας.
    Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ., αναφέρθηκε στα εξής:
1. Σε ότι αφορά το I θέμα,  για το διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του Σωματείου μας, Αναφέρθηκε 
Στη μη ψήφιση, από την παράταξή του,  του οικονομικού απολογισμού του απερχόμενου Δ.Σ. του Σωματείου διότι μια σειρά από εκδηλώσεις με σημαντικό κόστος όπως η χριστουγεννιάτικη γιορτή  για τα παιδιά των συναδέλφων και η μη έκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου  είχαν καταργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια ενώ το ταμείο του Σωματείου παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα. Επειδή οι  εποχές είναι δύσκολες για το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά πάνω από το Σωματείο.

Πρότεινε: 

Να υπάρξει διαπαραταξιακή επιτροπή από το Δ.Σ. του Σωματείου και να προβεί σε οικονομικό έλεγχο και μετέπειτα το θέμα να έρθει σε Γενική Συνέλευση, να κοινοποιηθούν τα στοιχεία και να ληφθούν αποφάσεις.
     Ο επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Αλλαγής, Πετρόπουλος Κώστας, ανέφερε ότι τα οικονομικά του Σωματείου μας έχουν ελεγχθεί από τις Εξελεγκτικές Επιτροπές οι οποίες μάλιστα ήταν και είναι  διαπαραταξιακές και δεν είχαν εντοπίσει κάτι μεμπτό και ως εκ τούτου δεν υφίσταται άλλη περαιτέρω διαδικασία, καταθέτοντας παράλληλα, ακόμη μια φορά  τρισέλιδο σχετικό  κείμενο, αναλυτική επεξήγηση για την πορεία των οικονομικών του Σωματείου μας.
ΙΙ. Σε ότι αφορά το II θέμα, αναβλήθηκε η συζήτησή του.
IΙI. Σε ότι αφορά το III θέμα,  ο Πρόεδρος  του Σωματείου μας  αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα όσον αφορά την περικοπή των αναρρωτικών αδειών σε συναδέλφους χωρίς να εξετάζονται εγκαίρως από την Υγειονομική Επιτροπή με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων με περικοπή του μισθού τους, πρότεινε την παρέμβασή μας στην σχετική πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή.
     Ο Επικεφαλής της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Κώστας Πετρόπουλος πρότεινε την παρέμβασή μας στην Διοίκηση και στον Διοικητικό Διευθυντή για την διευθέτηση του σχετικού προβλήματος που δεν είναι και το μόνο με την λειτουργία της Υγειονομικής επιτροπής και του Προέδρου της, ειδικά του Προέδρου της που έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
IV.  Σε ότι αφορά το IV θέμα,  αναβλήθηκε η συζήτησή του.
V.  Στα πλαίσια του V  θέματος,  ο Πρόεδρος αναφέρθηκε για την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 14/12/22 στην πόλη μας και θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε για να στεφθεί με επιτυχία, τη στιγμή μάλιστα που το ΕΣΥ καταρρέει και ιδιωτικοποιείται.
VI. Στα πλαίσια του VI  Θέματος, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο αίτημα για επιστροφή των εισφορών της Συναδέλφου με ΑΠΟΣΠΑΣΗ, που εκ παραδρομής τής παρακρατούνταν για αρκετό διάστημα για το Σωματείο μας.
       Επίσης, για το θέμα των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  πρότεινε να προσδιοριστούν βάσει σχετικής διαπαραταξιακής συνεργασίας.
                                        Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
       I.         Να μην περάσει η πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ, για διαπαραταξιακό έλεγχο κλπ, με ψήφους 3 υπέρ (Στελλάτος Μιχάλης, Στεφανάτος Θάνος, Σταμόπουλος Βασίλειος) και 4 υπέρ της πρότασης του επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Αλλαγής (Πετρόπουλος Κώστας,  Γιαννόπουλος Σπύρος, Μαυρίκη Ελισάβετ, Πετροπούλου Κων/να) και ένα λευκό (Παλιοκώστα Βασιλική).
     II.      Ομόφωνα την παρέμβαση μας στη Διοίκηση, τον Διοικητικό Διευθυντή και την Υγειονομική Επιτροπή έτσι ώστε οι αναρρωτικές άδειες να εξετάζονται εγκαίρως και να μη βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση περικοπής του μισθού των εργαζομένων.
  III.        Ομόφωνα να στηρίξουμε την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στη πόλη μας για να στεφθεί με επιτυχία και  εγκρίθηκε η δαπάνη κατασκευής πανό.
  IV.  Ομόφωνα να επιστραφεί το ποσό που παρακρατήθηκε από το μισθό της συναδέλφου για το Σωματείο στο επίμαχο διάστημα που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο μας ως ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ.
    V.        Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε ότι οι προσεχείς εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς επίσης και οι σχετικές δαπάνες, ότι θα προσδιοριστούν βάσει διαπαραταξιακής συνεργασίας.
Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: