Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Λουκέτο σε νοσοκομεία και «ψαλίδι» στη χρηματοδότηση με σφραγίδα Μητσοτάκη – Πλεύρη

   Τις διαθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη διάλυση του ΕΣΥ δεν μπόρεσε αλλά ούτε και θέλησε να κρύψει ο Θάνος Πλεύρης.
    Ευθύς εξαρχής, στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022, το οποίο πραγματοποιείται έως τις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ξεκαθάρισε πως επίκειται κλείσιμο νοσοκομείων και «ψαλίδι» στη χρηματοδότησή.
   Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίστηκε, με τις επερχόμενες αλλαγές, θα δημιουργηθούν «ισχυρές δομές που θα παρέχουν υπηρεσίες και άλλες, που θα αλλάξουν χαρακτήρα».
Μάλιστα, εν συνεχεία, αναφερόμενος στην Κρήτη, ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί η Κρήτη να έχει 8 νοσοκομεία από τα οποία τα 4, να βρίσκονται στο Λασίθι.
Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίστηκε, με τις επερχόμενες αλλαγές, θα δημιουργηθούν «ισχυρές δομές που θα παρέχουν υπηρεσίες και άλλες, που θα αλλάξουν χαρακτήρα»Μάλιστα, εν συνεχεία, αναφερόμενος στην Κρήτη, ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί η Κρήτη να έχει 8 νοσοκομεία από τα οποία τα 4, να βρίσκονται στο Λασίθι.
     Και συνέχισε λέγοντας: «όσα χειρουργεία γίνονται στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, άλλα τόσα γίνονται στα άλλα τρία νοσοκομεία του νομού και τελικά πηγαίνουν στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Ηρακλείου)».

    Τέλος, αναφορικά με τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες: «να φύγει ο κρατικός προϋπολογισμός» και τα νοσοκομεία να χρηματοδοτούνται από τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ. «Η προσπάθεια θα ξεκινήσει από το 2023 στην 7η υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης, πιλοτικά».

Αναδημοσίευση από www.documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: