Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

H διοίκηση του ΠΠΝΠ με τα συμφέροντα των τραπεζών-Παρακρατεί παράνομα μέρος της μισθοδοσίας εργαζόμενης για καταβολή δόσεων.



           Με τον πόνο των εργαζομένων στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου παίζει η διοίκηση η οποία κόντρα σε αποφάσεις δικαστηρίων αλλά πολύ περισσότερο και της νομικής της υπηρεσίας παρακρατεί χρήματα από τη μισθοδοσία τους για να τα αποδώσει σε τράπεζες για την εξόφληση δανείων τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrastimes.gr  και τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της εργαζόμενης  στο ΠΠΝΠ  κ. Τσαούσογλου, ο διοικητικός διευθυντής του ιδρύματος αυθαίρετα αποφάσισε να συνεχίσει την παρακράτηση του μισθού της, παρά τα διαβήματα και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις.
Αυτά τα απίστευτα συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας με πρωταγωνιστές τους διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών του νοσοκομείου οι οποίοι αυθαιρετούν μες αποτέλεσμα γυναίκα νοσηλεύτρια να πάρει μισθό 190€, επειδή ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου αποφάσισε να της παρακρατεί τα χρήματα  δόσης προς την τράπεζα επικαλούμενος το αμετάκλητο της παραχώρησης μέρους του μισθού απευθείας από την υπηρεσία για την καταβολή δόσεων
Αυτό ωστόσο έχει χαρακτηριστεί παράνομο καθώς έχει καταπέσει σε δικαστήρια. Το χειρότερο όλων ωστόσο είναι πως  οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου παρακράτησαν μέρος της μισθοδοσίας της υπαλλήλου παρόλο που η νομική υπηρεσία του ιδρύματος έχει κάνει εντελώς διαφορετική γνωμοδότηση.
Ήδη  οι θιγόμενοι έχουν στείλει εξώδικο προς τον διοικητικό διευθυντή του ΠΠΝΠ ενώ εντός της ημέρας προχωρούν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: