Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕΔΗΝ 3/9/12.

                Το φθινόπωρο μπήκε με χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους και τους πολίτες. Οι δίδυμες εκλογές δεν έδωσαν διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών αλλά βαθαίνουν τις αντιλαϊκές δυσμενείς πολιτικές της τελευταίας διετίας του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
                Οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά και αποτυπώθηκαν στη προγραμματική συμφωνία συγκρότησης της Κυβέρνησης σχετικά με την αναγκαιότητα μη λήψης νέων μέτρων, κατέρρευσαν το δίμηνο του καλοκαιριού.
                Ξεκίνησε επικοινωνιακή ζύμωση της κοινής γνώμης με στόχο την αποδοχή των νέων δυσμενών μέτρων των 11,5 δις που ανατρέπουν και τα τελευταία ψήγματα του κοινωνικού κράτους.
                Η κοινή γνώμη που εξαπατήθηκε προεκλογικά ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές και θα ακολουθηθεί άλλο μείγμα πολιτικής που επιτέλους θα βάλει «χέρι στην τσέπη» των εχόντων και κατεχόντων.
                Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν την ισοπέδωση των κοινωνικών δικαιωμάτων με περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μικρές – μεσαίες και μεγάλες από το πρώτο ευρώ. Το πακέτο μέτρων βάζει στο στόχαστρο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
                Κουρεύεται το εφάπαξ περαιτέρω και οι συνολικές περικοπές αγγίζουν το 45% από την αρχή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Κόβονται τα τελευταία υπολείμματα των δώρων και του επιδόματος αδείας (σύνολο 1000ευρώ ετησίως)
Επανέρχεται  ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας σε επαχθέστερη μορφή από το Ν.4024/2011 με Αξιολόγηση φορέων και υπαλλήλων και την υπαγωγή τους σε διαθεσιμότητα.
.........................................
Διαβάστε ολόκληρη την Απόφαση κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: http://www.poedhn.gr/upload/art649.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια: