Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το Σωματείο μας για τα Προβλήματα των ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ της Νέας Πτέρυγας.

Αριθμ. Πρωτ:…….............133/20.9.12.                    ΠΡΟΣ: ΔΚΣΗ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
     Τα προβλήματα των Συναδέλφων – Εργαζόμενων στα ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ, όπως αυτά κατατέθηκαν στη συνάντηση που είχαμε  μαζί τους την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9/12, είναι αρκετά και χρίζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. 
          Το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πρόβλημα  και γι΄ αυτούς τους Συναδέλφους μας, είναι οι μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ελλείψεις σε Νοσηλευτικό Προσωπικό-Τραυματιοφορείς και Βοηθούς Θαλάμων. Ελλείψεις πού έχουν φθάσει στα επίπεδα της περικοπής, πάρα πολλές φορές  του άκρως απαραίτητου τρίτου ατόμου στην απογευματινή βάρδια ακόμη και σε ημέρες εφημερίας  και όχι μόνον προκειμένου να βγει το πρόγραμμα.
          Αυτές οι ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, δεν αφήνουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του Χειρουργείου, πού είναι στόχος και επιδίωξή μας, δεν δίνουν την δυνατότητα πλήρους λειτουργίας των Χειρουργείων, όπως οι ανάγκες το επιβάλλουν, απεναντίας μας οδηγούν στην παραπέρα μείωση των υπαρχουσών δυνατοτήτων μας.
      Εκτός από τα προαναφερόμενα, για την ομαλή, την πλήρη και καλή λειτουργία του προαναφερόμενου τμήματος, επιβάλλεται και πρέπει:
-   Καμία μετακίνηση Προσωπικού από το προαναφερόμενο τμήμα και άμεσα η ενίσχυσή του με Προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων.
-  Επαναφορά του παλαιού προγράμματος των Βοηθών Θαλάμων, λόγω της αναποτελεσματικότητας και της δυσλειτουργίας του νέου συστήματος.
-   Η αυτόνομη λειτουργία της αποστείρωσης, η ξεχωριστή από το Χειρουργείο λειτουργία του, με ορισμό υπευθύνου Αποστείρωσης και βεβαίως άμεσα σταμάτημα της αλληλοκάλυψης των αναγκών  από το Προσωπικό πού καλείται να ανεβοκατεβαίνει από το ένα τμήμα στο άλλο.
-     Επανεξέταση της διαδικασίας χρέωσης των υλικών πού γίνεται και σε είδη πού δεν χρειάζεται και απαιτεί περισσότερες δυνάμεις πού δεν υπάρχουν.
-     Αμεσα Γραμματειακή Υποστήριξη.
-    Αμεσα παρέμβαση στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά κάποιων Ιατρών απέναντι στο Προσωπικό, συμπεριφορά πού εξοργίζει τους Συναδέλφους και εγκυμονεί κινδύνους στην λειτουργία τους σε ένα τέτοιο ευαίσθητο χώρο.
          Για τα προαναφερόμενα προβλήματα, που δεν είναι και τα μόνα, επιβάλλεται και πρέπει ΑΜΕΣΑ συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να βρεθούν οι άκρως απαραίτητες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: