Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ως και δύο χρόνια αύξηση των ορίων ηλικίας για να πει ναι η τρόικα στα μέτρα!

Έ
να δισεκατομμύριο κοστολογούν οι οικονομικοί εγκέφαλοι της τρόικας και του υπουργείου την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο χρόνια.
Οι πληροφορίες λένε ότι ουσιαστικά η αύξηση των ορίων έχει πάρει το πράσινο φως της τρόικας καθώς θεωρείται από τα λεγόμενα "χειροπιαστά", από εκείνα που έχουν δηλαδή άμεσα οικονομικά αποτελέσματα.
Ως τώρα το όριο έφτανε το 65ο έτος για όλους το 2013 και τα 67 έτη (επίσης για όλους) κλιμακωτά ως το 2015. Με την τρόικα όμως να ανακαλύπτει και μια νέα μαύρη τρύπα σχεδόν κάθε φορά που κάνει έλεγχο αυτό το μέτρο έρχεται νωρίτερα. Τα όρια αυξάνονται από πρώτη Ιανουαρίου του 2013 στα 66 έτη και αντίστοιχα στην αρχή του 2014 στα 67 έτη.
Με λίγα λόγια όσοι περίμεναν με βάση τις έως τώρα διατάξεις να πάρουν σύνταξη του χρόνου θα πρέπει να κάνουν υπομονή από 1 έως και 3 χρόνια.
Πριν τα 66 ή τα 67 αντίστοιχα θα παίρνουν σύνταξη μόνο όσοι συμπληρώνουν 49 έτη εργασίας και έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους.
Ουσιατικά 80.000 άτομα πλήττονται από τη νέα αύξηση των ορίων ηλικίας. Η νέα ρύθμιση των ορίων προς τα επάνω θα αφορά όλους, ακόμη και μητέρες με ανήλικα τέκνα ή οι τρίτεκνοι αυξάνοντας τα έτη εργασίας.
Όσοι υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, ανάπηροι, γονείς ή σύζυγοι αναπύρων φαίνεται πως εξαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: