Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αποφάσεις Συνεδρίασης Δ.Σ Νοσοκομείου.

         Συνεδρίασε χθες το Δ.Σ του Νοσοκομείου με 25 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, 16 Οικονομικά και 9 Διοικητικά. Στη συνεδρίαση αυτή κυριάρχησαν τα θέματα πού είχαν να κάνουν με:
-         H  έγκριση του Ισολογισμού του Νοσοκομείου, όπου μειοψήφησε ο Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων, τόσο με τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις πού καταγράφονται, όσο και για την βιασύνη του Υπουργείου να συμπεριλάβει ως ζημία στον ισολογισμό του 2011 το κούρεμα των καταθέσεων του Νοσοκομείου μας πού έγινε το 2012.
-         Την μη έγκριση της δαπάνης για την  προμήθεια Λυχνίας στον Αξονικό Τομογράφο αξίας 59.000 Ευρώ, λόγω της επικείμενης εγκατάστασης του Νέου Αξονικού, πού θα  γίνει το αργότερο μέχρι την 20/10/12.
-         Την κατακύρωση επιτέλους του διαγωνισμού για την προμήθεια 250 περίπου ΕΝΔΟΦΑΛΜΙΩΝ ΦΑΚΩΝ.
-         Τις  νέες περικοπές στις εφημερίες του Επιστημονικού Προσωπικού και των Αργιών-Νυκτερινών του λοιπού Προσωπικού, όπου μειοψήφησε ο εκπρόσωπος των Εργαζόμενων.
-         Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου πού ακυρώνει την πρόσληψη Ιατρού του Νοσοκομείου, θέμα πού αναβλήθηκε.
-         Η απολογία και το Πόρισμα της ΕΔΕ για τον Διεθυντή της Β΄ Κ/Δ Κλινικής, θέμα πού παραπέμφθηκε λόγω αρμοδιότητας στην 6η Υ.ΠΕ.
         Επίσης σ αυτήν την Συνεδρίαση ο Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων Κώστας Πετρόπουλος, έθεσε το θέμα των ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ, οι οποίο μετά τις 5 επικείμενες Συνταξιοδοτήσεις δεν θα μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Γι΄ αυτό το θέμα όπου κατατέθηκαν αρκετές απόψεις και προτάσεις, συμφωνήσαμε αφού αυτές διερευνηθούν, να υπάρξει την Πέμπτη μια νέα συνάντηση για να δούμε τι λύση μπορεί να βρεθεί για το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
         Αξίζει να τονίσουμε ότι στους 13 εναπομείναντες Τραπεζοκόμους, πού παίρνουν ρεπό μετά από 12-15 ημέρες συνεχούς εργασίας, οφείλονται μέχρι σήμερα 12 ημέρες Κ.Α από το 2010, 96 από το 2011, 365 από το 2012 και 638 ρεπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: