Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Προθεσμία έως τις 15 Νοεμβρίου σε δέκα υπουργεία για τη διαθεσιμότητα.

         Εως τις 15 Νοεμβρίου καλούνται δέκα υπουργεία να καταθέσουν προτάσεις αξιολόγησης για τους φορείς αρμοδιότητά τους, προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα διαθεσιμότητα και κινητικότητας.
         Μάλιστα, για την επιτάχυνση της αξιολόγησης φορέων και εταιρειών που τελούν υπό την εποπτεία δέκα υπουργείων μπορεί να προσληφθούν εξωτερικοί τεχνικοί σύμβουλοι αξιολόγησης.
         Για το εγχείρημα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα διαθέσει κονδύλι ύψους 750.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου.
         Πρόκειται για τα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Πολιτισμού, Υγείας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος.
         Υπό αξιολόγηση θα τεθούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, Ανώνυμες Εταιρείες που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από την κεντρική διοίκηση. Τα βασικά σημεία της αξιολόγησης, μεταξύ άλλων, όπως ορίζονται από το έγγραφο, θα είναι ο καθορισμός πολιτικών, στόχων, αρμοδιοτήτων, που θα πρέπει να διατηρηθούν, να καταργηθούν ή να αποκεντρωθούν, ο προσδιορισμός των υπερστελεχωμένων- υποστελεχωμένων φορέων, η δυνατότητα ανακατανομής του προσωπικού (εντός ή εκτός φορέα), η βελτίωση των υπηρεσιών και αξιοποίηση πόρων κλπ.
         Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση θα προχωρήσει και στις υπόλοιπες εταιρείες και ΔΕΚΟ που ελέγχονται από το Δημόσιο και δεν είναι στο Χρηματιστήριο, εκτός από τα παραπάνω δέκα υπουργεία.
Νέοι πίνακες διαθεσιμότητας από το ΑΣΕΠ         Συνεχίζεται η καθημερινή ανακοίνωση νέων προσωρινών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ. Την Παρασκευή η ανεξάρτητη αρχή ανακοίνωσε τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
         Μέχρι σήμερα, το ΑΣΕΠ έχει ανακοινώσει την κατάρτιση προσωρινών πινάκων από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, Τουρισμού, Ναυτιλίας- Αιγαίου, Πολιτισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), τα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ, τον ΟΑΕΔ, τον ΕΦΕΤ και τους φορείς «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» και «Γεωργικό Ινστιτούτο Επιστημών».
         Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, βάσει ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού των φορέων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
          Τονίζεται δε, ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία, όπως ακριβώς απεστάλησαν από την αρμόδια διεύθυνση Διοικητικού του φορέα.
Αναδημοσίευση απο ΤΑ ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: