Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Προκλητική παραδοχή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Είναι δύσκολο να βρεθούν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά δικαιολογητικά.

         Με αφορμή τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών με τους δημοτικούς αστυνομικούς δήλωσε απαισιόδοξος
- Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης "δεν νομίζω να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα"
- Από τις 2100 περιπτώσεις που ελέγχονται μόνο 223 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί
- Για τις άδειες εγκυμοσύνης δήλωσε ότι το είχαν παρακάνει οι γυναίκες εκπαιδευτικοί
Πάνω από 8.000 προσλήψεις στο δημόσιο μέσα στο 2014 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ δήλωσε απαισιόδοξος για τους ελέγχους των πλαστών πιστοποιητικών δημοσίων υπαλλήλων.
         Χρονιά χιλιάδων προσλήψεων το 2014 κατά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου που επιφέρει αλλαγές στο δημόσιο τομέα σημείωσε πως το 2013 έγιναν συνολικά 7.000 - 8.000 προσλήψεις στο δημόσιο, και προαννήγγειλλε πως τον επόμενο χρόνο, το 2014 ακόμη περισσότεροι πολίτες θα βρουν δουλειά στον δημόσιο τομέα.
         Την ίδια ώρα, μάλλον θετικά θα ακούσουν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, και συγκεκριμένα όσοι προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά, όσα είπε ο υπουργός για τους ελέγχους που διεξάγονται, καθώς ίσως δεν κινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους, κάτι που αν μη τι άλλο, ακούγεται προκλητικό…!
         Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τους ελέγχους των πλαστών πιστοποιητικών υπαλλήλων του δημοσίου υποστηρίζοντας ότι "δεν είναι εύκολος ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών είναι χρονοβόρος και όχι εύκολα υλοποιήσιμος.. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα" κατέληξε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα τον έλεγχο που γίνεται για τα πλαστά πιστοποιητικά των δημοτικών αστυνομικών!
           Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωστοποίησε επίσης ότι από τις 2100 περιπτώσεις που ελέγχονται για πειθαρχικά παραπτώματα στο δημόσιο,  223 υπάλληλοι έχουν αποχωρίσει αναγκαστικά καθώς έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους, ενώ περίπου 960 είναι σε δυνητική αργία.
         Αναφερόμενος στις «μαϊμού» άδειες των δημοσίων υπαλλήλων και την περίφημη άδεια χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι "ήταν ένα βολικό τριήμερο για διακοπές κάθε δυο μήνες", ενώ για την άδεια επαπειλούμενης κύησης παρατήρησε ότι "γινόταν εξωφρενική κατάχρηση της κυρίως από γυναίκες εκπαιδευτικούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: