Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ για την Π.Ν.Π.

         Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο απερίϕραστο τρόπο την μεταϕορά ταμειακών διαθέσιμων δήμων, περιϕερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η Κυβέρνηση  με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούϕιση των λαϊκών στρωμάτων και την παραγωγικη ανασυγκροτηση της χώρας , τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
        Μετά από  5 χρόνια  μνημονιακών, αδιέξοδων πολιτικών , οι «Θεσμοί» επιβάλλουν εσωτερικό δανεισμό , απ΄ όλους σχεδόν τους ϕορείς της Γενικής Κυβέρνησης , επιδεινώντας την ύϕεση και πιθανόν και την άτυπη εσωτερική στάση πληρωμών, χωρίς από την μεριά τους να εκταμιεύουν τις δόσεις .
        Η απόϕαση αυτή, θα έχει  επιπτώσεις στην ήδη δυσχερή λειτουργία σχολείων, νοσοκομείων και άλλων δημοσίων οργανισμών, λειτουργώντας ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας ...
        Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αχαΐας  θεωρεί ότι η τυχόν διαπραγμευτική θέση της Κυβέρνησης με τέτοιες ενέργειες τραυματίζεται, γι' αυτό απαιτεί:
●Την άμεση  απόσυρση της αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
● Να μη ϕύγει ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα.
●Κανένα Ευρώ δε πρέπει να πάει στους δανειστές.
●Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασϕαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων ϕορέων.
●Να επιστραϕούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του psi
●Χρήματα για τους ανέργους , τους αστέγους και για το κοινωνικό κράτος
●Χρήματα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας και την καταπολέμηση της Ανεργίας
Ζητάμε από τους Δημάρχους και τους Περιϕερειάρχες, να μην εϕαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: