Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Συνέχεια ΣΗΜΕΡΑ από το Δ.Σ του Νοσοκομείου, με αφορμή την ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ του Σωματείου μας.

         Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ της 27ης του Απρίλη, απασχόλησε και μάλιστα σοβαρά το Δ.Σ του Νοσοκομείου, στη συνεδρίαση που είχε την επόμενη  ημέρα, την Τρίτη  28/4/15.
      Σ΄  αυτήν λοιπόν την συνεδρίαση, από την πλευρά του Εκπροσώπου μας στο Δ.Σ, Κώστα Πετρόπουλου, με δεδομένη την επικείμενη συνάντησή μας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη  φορέων, μπήκαν  τέσσερα  πράγματα:
        Α).  Κατ'  αρχήν συζήτηση  για την κατάρτιση του καταλόγου
των προσλήψεων, των θέσεων, των ειδικοτήτων  που θα πρέπει να ζητήσουμε ως Νοσοκομείο, σ'  αυτήν την προαναφερόμενη συνάντηση, όπου  αποφασίσαμε  την Δευτέρα  4/5/15 να πραγματοποιηθεί σχετική Συνάντηση - Σύσκεψη μεταξύ των μελών του Δ.Σ του Νοσοκομείου ( Καραμπελιά-Πετρόπουλου-Ηλιόπουλου) και των Διευθυντών των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, για να προετοιμάσουμε με βάση της υπάρχουσες ανάγκες μας την σχετική λίστα Ιατρών και Εργαζομένων, που θα καταθέσουμε για πρόσληψη στο Υπουργείο  Υγείας, μια λίστα  που θα επικυρώσει στη συνέχεια και το Δ.Σ του Νοσοκομείου.
       Β).  Έθεσε  θέμα ειδικής Συνεδρίασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου, προκειμένου παρουσία  και των σχετικών παραγόντων, να γίνει  μια σωστή και λειτουργική χωροταξική κατανομή των τμημάτων και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, τόσο στο υπό παράδοση 7όροφο κτίριο, όσο και στο διώροφο, αλλά και στη νέα πτέρυγα, προκειμένου από την μια να αναδιατάξουμε σε μια σωστή και λειτουργική κατάσταση όλο το κτιριακό  Νοσοκομειακό μας συγκρότημα και από την άλλη  να έχουμε  μια  πλήρη εικόνα για τα χρήματα που θα απαιτηθούν  από το Υπουργείο  γι  αυτήν την μεταστέγασή μας  στο 7όροφο  και ιδιαιτέρως για την πλήρη λειτουργική αναδιάταξη  του Νοσοκομείου και κατ΄ επέκταση την λειτουργία όλου του Νοσοκομειακού μας συγκροτήματος.             

          Γ). Έθεσε  θέμα να ξαναδούμε  εκείνες  τις δωρεές  που έχουν  γίνει  προς το Νοσοκομείο, όπως αυτή  με την αγορά του μαγνητικού, που έχει μπλοκάρει  στις καλένδες του Υπουργείου.
          Δ). Να  καταρτιστεί  και να μας δοθεί όλη εκείνη η λίστα των αιτημάτων Αποσπάσεων-Μετατάξεων Προσωπικού από αλλά Νοσοκομεία προς το Νοσοκομείο  μας, προκειμένου να τεθεί στον αρμόδιο  Υπουργό προς  υλοποίηση, όπως  αυτός έχει ήδη δεσμευτεί και προαναγγείλει.
          Τέλος οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε  σε όλους, ότι σ' αυτήν  την συνεδρίαση τέθηκε, πρωτίστως από τον Διοικητή, το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου, στην κατεύθυνση  της μόνιμης  και σταθερής λειτουργικής ενίσχυσης του Νοσοκομείου, ένα θέμα για το οποίο ο εκπρόσωπος μας στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, ζήτησε να διερευνηθεί και πάλι  η περιουσία του Νοσοκομείου προς κάθε κατεύθυνση, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη  καταπατημένες εκτάσεις, μπερδεμένα - ξεχασμένα και ανεκμετάλλευτα κτίρια και μάλιστα σε σημαντικά σημεία της πόλης μας και όχι μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: