Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ψήφισμα του Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου της 16ης Ιανουαρίου 2016, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

        Οι πολίτες που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, στην Πλατεία Ομονοίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε., επιστημονικών ενώσεων, οργανώσεων συνταξιούχων και άλλων συλλογικοτήτων εκτιμούμε τα εξής:
       Ένα από τα βασικά στοιχεία του νέου Ασφαλιστικού που παρουσίασε πρόσφατα και προωθεί άμεσα η Κυβέρνηση, είναι ότι θίγει τους πάντες: τους σημερινούς ασφαλισμένους, αυτούς που τώρα ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, αλλά και όλους τους σημερινούς συνταξιούχους. Τσακίζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, η οποία εξαιτίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δραματικά μειωμένων αποδοχών είναι αμφίβολο αν και πότε θα πάρει σύνταξη.
       Βασικό στοιχείο είναι η βίαιη, άμεση κατάργηση του μεταβατικού χαρακτήρα εφαρμογής σε βάθος 35ετίας του Ν.3863/2010 (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη).
         O Νόμος 4336/2015 (τρίτο μνημόνιο) αναφέρεται στην άμεση εφαρμογή του Ν3863/2010 ως έχε, χωρίς, δηλαδή, την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου για την πλήρη εφαρμογή του (υπάρχει σωρεία υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων το τελευταίο τρίμηνο που αφορούν σ’ αυτή την εφαρμογή και θα είναι πλέον άχρηστες). Εκτός όμως από το «μεταρρυθμιστικό ζήλο» της Κυβέρνησης είναι ο προεκλογικός εμπαιγμός για τα δήθεν ισοδύναμα και οι υπόλοιπες νέες δεσμεύσεις του μνημονίου που πρέπει να ενσωματωθούν οι οποίες οδηγούν στην επίσπευση της εφαρμογής του.
.................................................................................................................................................................
............Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ΨΗΦΙΣΜΑ, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: