Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Φόβοι για νέες περικοπές στις συντάξεις

        Διπλή διαπραγμάτευση στο εσωτερικό (όπου εκδηλώνονται ήδη αντιδράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο) και στο εξωτερικό (περιοδείες του Γ. Κατρούγκαλου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την αναζήτηση «συμμάχων») ξεκίνησε η κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού και ενόψει των καθοριστικών συζητήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα.
       Το διακύβευμα, όπως παραδέχονται τα κυβερνητικά στελέχη, είναι μεγάλο, καθώς το Ασφαλιστικό δεν θα «δοκιμάσει» μόνο τις... αντοχές του πολιτικού συστήματος και του κυβερνώντος κόμματος, αλλά θα επηρεάσει και την ομαλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές. Οι οποίοι θα έχουν και τον τελευταίο λόγο για την έκβαση της διαπραγμάτευσης που παραμένει «ανοικτή».
          «H αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης βρίσκεται σε εξέλιξη... Οι θεσμοί θα συζητήσουν περαιτέρω το θέμα κατά τη διάρκεια της αποστολής των εκπροσώπων των Θεσμών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός του μήνα», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μ. Σχοινάς. Με αφορμή την εκτίμηση του Ελληνα υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου ότι οι Θεσμοί έχουν αποδεχθεί τον κεντρικό πυρήνα του σχεδίου, ο Μ. Σχοινάς ξεκαθάρισε, πως «η Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και κάθε αναφορά ως προς τη θέση της Επιτροπής σε αυτό το θέμα συνιστά αβάσιμη εικασία». «Η αξιολόγηση θα γίνει μέσα από διεξοδική συζήτηση με τις ελληνικές αρχές και τους άλλους Θεσμούς», κατέληξε.
Τα «αγκάθια»
................................................................................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113890090

Δεν υπάρχουν σχόλια: