Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ολες οι ανατροπές στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό

       Μειώσεις έως 15%, κατά μέσο όρο, σε όλες τις νέες συντάξεις (με εξαίρεση τις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις τουλάχιστον έως το...2018), αυξήσεις έως 40% στις εισφορές αλλά και στο κόστος εξαγοράς πλασματικών χρόνων ασφάλισης, «κρύβει» το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό που παρουσίασε χθες ο Γ. Κατρούγκαλος και το οποίο θα αποτελέσει τη βάση της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.
       Τα 64 άρθρα του πολυσέλιδου νομοσχεδίου (164 σελίδες) φέρνουν ολική ανατροπή στη δομή και στις παροχές του Ασφαλιστικού προβλέποντας χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης για κύριες και επικουρικές (οι συντάξεις μπορεί να είναι μειωμένες έως και 30% σε περιπτώσεις μεγάλων μειώσεων μισθών), μικρότερα εφάπαξ, σταδιακή περικοπή από φέτος στο ΕΚΑΣ (το οποίο θα καταργηθεί το 2020) ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου φόρου - πόρου για το Ασφαλιστικό. Το νομοσχέδιο νομιμοποιεί την κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους, αλλά δίνει πλήρη δικαιώματα στους αντισυμβαλλόμενους στο σύμφωνο συμβίωσης (θεωρούνται ως έγγαμοι).
.........................................................................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113885342

Δεν υπάρχουν σχόλια: