Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

«Το 2018 χρονιά Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο Δημόσιο»

       «Παραλάβαμε ένα κατεστραμμένο Δημόσιο, με απώλειες 350.000 Δημοσίων Υπαλλήλων, κατά την περίοδο 2010 - 2015», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα: "Αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση", στην 81η ΔΕΘ, το απόγευμα της Κυριακής, για να συμπληρώσει: «Θέλουμε μία Δημόσια Διοίκηση, ένα Δημόσιο αντάξιο του Ελληνικού λαού».
      Ο Αν. Υπουργός κάνοντας, αρχικά, αναφορά στα “πεπραγμένα” - υπό διαβούλευση ν/σ και νομοθετικό έργο του Υπουργείου (Αξιολόγηση Προϊσταμένων, Στοχοθεσία στελεχών του Δημοσίου, Αναγνώριση προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα, Σύσταση Εθνικού Μητρώου Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Ενιαίο Μισθολόγιο, Αναβάθμιση ΕΚΔΔΑ, Διαβούλευση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Εθελοντική Κινητικότητα, Έναρξη διαδικασίας Κωδικοποίησης Νομοθεσίας, Αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων) - ανακοίνωσε ότι, το 2018 θα είναι η χρονιά για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο Δημόσιο, ζητώντας τη συνεργασία της ΑΔΕΔΥ. «Χρειάζονται δύο για τον τάνγκο», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στο σημείο αυτό, επιτέθηκε στον ΣΕΒ λέγοντας: «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε απολύσεις από το Δημόσιο», κατηγορώντας τον πως, “πίσω” από την θέση του για απολύσεις, «κρύβονται διάφορα καρτέλ νομής».
     Στο “στόχαστρο” του Αν. Υπουργού Δ.Μ. - με αφορμή την πρόσληψη επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 1998 18 χρόνια μετά - Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., προσδίδοντάς τους χαρακτηριστικά «πελατειακών» προσθέσεων, επί των ετών διακυβέρνησής τους. 
     Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος στάθηκε, κυριότερα, στη Διαλειτουργικότητα του Δημοσίου και τη δημιουργία «Μητρώου Πολιτών» (Συνένωση στοιχείων Δημοτολογίων και Ληξιαρχείων), την Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας και την Επαναθεσμοποίηση της Αποκέντρωσης (Νέος «Καλλικράτης»).
Aναδημοσίευση από epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: