Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα στον Υπουργό Υγείας για Πρόσληψη Προσωπικού στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

          Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
       Η νέα μεγάλη προκήρυξη για 1.538 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας είναι μια σοβαρή προσπάθεια με ιδιαίτερη αξία, δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
      Όμως, με την κατανομή θέσεων και ειδικοτήτων που περιλαμβάνονται στην εν λόγω προκήρυξη για το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» καλύπτονται μόνο τα 20 από τα 270 κενά που διαπιστωμένα υπάρχουν, και σε συνδυασμό με το ότι, στο τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η κτιριακή του αναβάθμιση και ο εξοπλισμός του με σύγχρονα μηχανήματα και υποδομές, δεν είναι δυνατόν η κατανομή αυτή να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις που διαμορφώνονται για ένα τόσο σημαντικό Νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας.
     Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έργο ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και ο σκοπός της αναβάθμισής του είναι η πλήρης λειτουργία του ως Τριτοβάθμια Μονάδα Υγείας, που θα εξυπηρετεί πολίτες από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ευρύτερα.
     Γνωρίζετε πως ήδη το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, 270 κενές θέσεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.
    Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τις συσκέψεις που έχουμε κάνει και τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας διαχρονικά, για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (ιατρικών, νοσηλευτικών, παραϊατρικών, διοικητικών, βοηθητικών) με την ολοκλήρωσή του.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να έχουμε ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο με ελλιπή στελέχωση.
              Πρέπει να προλάβουμε.
Κύριε Υπουργέ,
     Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, έχει κάνει στο ακέραιο το καθήκον της για την αναβάθμιση των Μονάδων Υγείας και ιδίως για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».
      Στο πλαίσιο αυτό, προσβλέπουμε στην υποστήριξή σας για την αναθεώρηση της τρέχουσας κατανομής θέσεων και ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», που περιλαμβάνεται στην νέα μεγάλη προκήρυξη για 1.538 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας, προς όφελος τόσο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας όσο και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: