Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Σωματείου μας για τις ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ και ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.

Αριθμ. Πρωτ:.........190.           ΠΡΟΣ: ΔIOIKHTH  Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
Πάτρα………….7.9.16.         ΚΟΙΝ :Διοικητή6ηςΥ.Πε.                                  
                                  ΠΟΕΔΗΝ.                                                                                                                         
         Κύριε Διοικητά
          Βάσει του άρθρου 30, του Ν.4369/16, καθήκοντα Προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά την δημοσίευση του παρόντος Νόμου Προϊστάμενοι, συνεπώς απαγορεύεται κάθε αντικατάσταση Προϊσταμένων μέχρι τις σχετικές κρίσεις, κρίσεις που επιβάλλεται να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, για να αρθούν, εάν και εφ΄ όσον υπάρχουν, οι όποιες μη σωστές και παράτυπες πιθανές σχετικές τοποθετήσεις.
         Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.
        Επίσης σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.
        Ασφαλώς δεν έχουν δικαίωμα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έως τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών οργάνων κρίσης του Ν. 4369/2016, να καθαιρέσουν προϊσταμένους οργανικών Μονάδων προκειμένου να τοποθετήσουν τους κολλητούς τους με ρουσφετολογικά και κομματικά κριτήρια.
        Δυστυχώς όμως ως Διοικητής του Νοσοκομείου  Αγ. Ανδρέας, μη έχοντας την υπομονή της νόμιμης διαδικασίας των κρίσεων, γράφοντας δυστυχώς στα παλιά σας τα παπούτσια τις προαναφερόμενες διατάξεις, την σχετική νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση που σας διόρισε στη θέση του Διοικητή, προχωράτε σε αντικαταστάσεις  προϊσταμένων  ισοπεδώνοντας  Νόμους και διατάξεις, πτυχία και προσόντα και το χειρότερο την  εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, την οποία αναστατώνετε χωρίς λόγο.
              Αντί λοιπόν να συνεργαστείτε με όλους τους φορείς, τους Εργαζόμενους και τους Ιατρούς του χώρου, ως οφείλατε όχι εξ ανάγκης όπως δηλώνετε, αλλά από υποχρέωση και να πετύχετε την μέγιστη καλή συνεργασία μαζί τους, στοιχείο άκρως απαραίτητο ειδικά αυτήν την περίοδο όπου θα πρέπει να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου και να ξαναλειτουργήσει  αυτό πλήρως και σωστά, έρχεστε και δυστυχώς με τις πρακτικές σας και τις συμπεριφορές σας να σπείρετε την διάλυση, σκορπίζοντας παντού γκρίνιες και διχόνοιες - έχθρες και  αντιπαλότητες.
         Δυστυχώς ξεχνώντας πολύ γρήγορα τον χώρο από τον οποίο προέρχεστε, του Δημόσιου Νοσοκομειακού Υπαλλήλου, συμπεριφέρεστε ωσάν να ήλθατε από άλλον πλανήτη, προσβάλλοντας και υποτιμώντας τους πάντες και εφαρμόζοντας μια παλιομοδίτικη ξεπερασμένη ΠΡΑΚΤΙΚΗ και χωρίς να έχετε τις σχετικές και απαραίτητες εισηγήσεις, που να δικαιολογούν και να στηρίζουν τις επιλογές σας, επικαλούμενος έτσι απλά από το πουθενά την ¨αποκατάσταση της νομιμότητας¨ για να καμουφλάρετε τις εντεταλμένες παρεμβάσεις σας, προχωράτε στις προαναφερόμενες κινήσεις.
       Βέβαια αξίζει να  επισημάνουμε  πως  εάν  σας ενδιέφερε η νομιμότητα, σαφώς και θα ξεκινούσατε την παρέμβασή σας πρώτα από την αναγκαία και απαραίτητη   αποκατάσταση της παράνομης σύνθεσης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και όχι μόνον και δεν θα προσθέτατε κι άλλες παρανομίες, όπως αυτές με τις προαναφερόμενες παρεμβάσεις σας, παρεμβάσεις που ανοίγουν τούς ασκούς του Αιόλου και έναν κυκεώνα δικαστικών προσφυγών.
        Δυστυχώς Κε Σερεμέτη  ξεκινάτε την θητεία σας με  τους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΙΟΝΟΥΣ και τις πιο ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, δεδομένου ότι εκτός από τα προαναφερόμενα, προτού προλάβετε καν να κλείσετε έναν μήνα παρουσίας, σας βαρύνουν ήδη και οι απαράδεκτες προσωπικές σας δηλώσεις, όπως αυτή για τον οργανισμό του Νοσοκομείου, όπου θεωρείτε ως  ανέφικτο τον στόχο των φορέων και  του Δ.Σ του Νοσοκομείου, σε ότι αφορά την επαναφορά του Νοσοκομείου στην προ του σεισμού ανάπτυξή του, την  επαναφορά δηλ των 550 κλινών που είχε, μια προσωπική σας άποψη  που καταδικάζει την προοπτική ανάπτυξης του Γ.Ν Πατρών, ειδικά  τώρα που γίνονται και οι σχετικές διαδικασίες.
          Το Δ.Σ του Σωματείου μας, στα πλαίσια σχετικής συνεδρίασής του και προτού χρειαστεί να προχωρήσει και να οργανώσει σχετικές κινητοποιήσεις, για την αποκατάσταση της νομιμότητας και όχι μόνον, βάσει των αποφάσεων που πήρε, ζητά από εσάς ΑΜΕΣΑ:
ü Να μην προχωρήσετε στην καθαίρεση Υπηρεσιακών στελεχών στο Νοσοκομείο μας, που ασκούν καθήκοντα Προϊσταμένων οργανικών Μονάδων οποιουδήποτε επιπέδου, καθ’ ότι είναι προδήλως  παράνομη και να ανακαλέσετε ΑΜΕΣΑ την απόφαση των σχετικών αντικαταστάσεων και βεβαίως να προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ στην διαδικασία των ΚΡΙΣΕΩΝ ΟΛΩΝ  των θέσεων ευθύνης του Νοσοκομείου.
ü ΑΜΕΣΑ διευθέτηση της μη σύννομης σύνθεσης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει.
ü ΑΡΣΗ της παράνομης ανάθεσης των παράλληλων καθηκόντων οδηγών.
ü ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της Συναδέλφισσας Βοηθού Θαλάμου στα καθήκοντά της, από την παράνομη ανάθεση των καθηκόντων της Τραπεζοκόμου, όπου και πάλι προκλητικότατα προχωρήσατε.
ü ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στην τάξη της ¨ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ¨ που συνεχώς προσβλητικά και προκλητικά βάλλεται κατά του Σωματείου μας και των Συναδέλφων Εργαζόμενων και επαναφορά της στην οργανική της θέση στο ΠΠΝΡΙΟΥ.
     Κλείνοντας αυτήν την παρέμβαση μας και με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις σας στον τοπικό τύπο, σας ρωτάμε ευθέως και θέλουμε τις απαντήσεις:
Ø Θα συστρατευθείτε με τους φορείς για πλήρη επαναφορά του Νοσοκομείου στην προ του σεισμού κατάσταση του, έτσι ώστε να αποτελέσει τον πραγματικό έναν εκ των δύο πυλώνων της υγείας στην περιοχή μας ή όχι;
Ø Είσαστε υπέρ της οργανωμένης μεταστέγασης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, με τον αναγκαίο λειτουργικό χωροταξικό επαναπροσδιορισμό, η  μιας μεταστέγασης άρπα-κόλλα όπως αφήνεται να εννοηθεί με τις προσωπικές σας και πάλι  δηλώσεις, για να διευκολύνετε την κυβέρνηση, στην χρηματοδότηση που μας αρνείτε.
        Βέβαια, δοθείσης της ευκαιρίας, αξίζει να επισημάνουμε ότι αυτές τις  προαναφερόμενες πρακτικές, δεν είναι δυνατόν να τις αποδεχθούμε, όπως δεν τις αποδεχθήκαμε και κατά το παρελθόν, ωστόσο, αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής σας, δυστυχώς βρίσκεστε σε πλήρη απόσταση με τα ζωτικά προβλήματα του χώρου μας της υγείας, τα μεγάλα προβλήματα που ο κόσμος θα  περίμενε για να αντιμετωπίσετε, όπως:
·        Προσλήψεις Προσωπικού.
·        Χρηματοδότηση των Υπηρεσιών.
·        Ανάπτυξη του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ και γενικότερα της Δημόσιας Υγείας, που συνεχίζει να συρρικνώνεται υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: