Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Βαράει διάλυση το ΕΣΥ

Βαράει διάλυση το ΕΣΥ
Χαλασμένοι οι Αξονικοί Τομογράφοι και στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
Για 60.000€!!!
Ένα – ένα θα τα κλείνουμε (ΜΕΘ, χειρουργικά τραπέζια, κλινικές, ιατρικά μηχανήματα)
Πέντε – πέντε ασθενείς θα χάνουν τη μάχη για τη ζωή
       Την Τετάρτη 24/8/2016 εκδώσαμε Δελτίο Τύπου για την επικινδυνότητα που κρύβουν οι εφημερίες του Λεκανοπεδίου εξαιτίας των ελλείψεων ειδικευμένων Ιατρών, Νοσηλευτών, λοιπών επαγγελματιών, Κλινικών αλλά και Ιατρικών Μηχανημάτων στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία.
      Κύρια εφημερεύοντα Νοσοκομεία κορμός δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας των έκτακτων περιστατικών λόγω σημαντικών ελλείψεων προσωπικού και υλικών.
     Ασθενείς που η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή, γίνονται κλοτσοσκούφι με διακομιδές από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο προκειμένου να βρουν τους κατάλληλους ιατρούς και ανεπτυγμένες κλινικές για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της υγείας τους.
     Πεθαίνουν άνθρωποι από το ιδιότυπο «πινγκ πονγκ» διακομιδών από Νοσοκομείο σε άλλο Νοσοκομείο.
      Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν Αιμοδυναμικά Εργαστήρια με αποτέλεσμα οι ασθενείς με εμφράγματα να αντιμετωπίζονται με μεγάλες καθυστερήσεις, διακομιζόμενοι σε άλλα Νοσοκομεία. Καθυστερήσεις που καθίστανται μοιραίες.
      Εφημερεύοντα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν Θωρακοχειρουργό ιατρό, παρότι εφημερεύουν για τραύματα ή άλλες ειδικότητες ειδικευμένων Ιατρών. Εξαιτίας αυτού οι ασθενείς διακομίζονται με κίνδυνο τη ζωή τους. Εφημερίες χωρίς ογκολόγους ιατρούς.
       Ιατρικά μηχανήματα δεν λειτουργούν ή δεν υπάρχουν. Λόγω παλαιότητας είναι χαλασμένα αρκετό καιρό και το ταμείο των Νοσοκομείων είναι μείον για την αγορά ανταλλακτικών προς επισκευή τους.
     Ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να πεθαίνουν αβοήθητοι.
      Οι Ασθενείς διακομίζονται από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο να κάνουν Αξονική Τομογραφία και οι περισσότεροι για να μην υποστούν αυτή την ταλαιπωρία «τα σκάνε» στον Ιδιωτικό Τομέα.
      Τελευταίο παράδειγμα το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Υπάρχουν δύο Αξονικοί Τομογράφοι. Ο καινούργιος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και ενάμιση (1,5) χρόνο και ο παλαιός είναι εκτός λειτουργίας εδώ και είκοσι (20) ημέρες. Για την επισκευή τους απαιτείται η αγορά λυχνιών οι οποίες η κάθε μία κοστίζει 60.000ευρώ.
       Οι Ασθενείς που προσέρχονται στο Σισμανόγλειο στις εφημερίες ή οι νοσηλευόμενοι Ασθενείς διακομίζονται για Αξονική Τομογραφία στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ που διαθέτει έναν παλαιό Αξονικό Τομογράφο (μονοτομικός, πολύ αργός), ο οποίος αναμένεται σύντομα να «τα φτύσει». Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο θέτουν συνεχώς το ζήτημα της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου που είναι εκτός λειτουργίας για ενάμιση (1,5) χρόνο στους Υπουργούς Υγείας.
     Αγρόν ηγόρασα για τον «Υπουργό απουσίας» και το «παλικάρι της φακής» αν και κατά τις δηλώσεις τους αυξάνουν την χρηματοδότηση και καλύπτουν τις ανάγκες των Νοσοκομείων.
      Η ουσία είναι ότι για 60.000 ευρώ δεν λειτουργεί ο Αξονικός Τομογράφος του Σισμανογλείου. Και βέβαια την πληρώνουν οι Ασθενείς με ταλαιπωρία και κίνδυνο της ζωής τους. Και βέβαια βρήκαν τρόπο για την αγορά της μίας λυχνίας. ΜΕ ΔΩΡΕΑ.
      ΔΩΡΕΑ από την Εθνική Τράπεζα. Όποτε δεήσει η Εθνική Τράπεζα. Αυτή είναι η κατάντια του Συστήματος Υγείας από την ψευτοαριστερή κυβέρνηση. Για 60.000€!!!
Το ίδιο πρόβλημα στο Ασκληπιείο Βούλας όπου υπάρχει ένας παλαιός αξονικός και συχνά είναι εκτός λειτουργίας. Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα για ορθοπεδικά περιστατικά.
Το ίδιο συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Γ.Ν.Α. «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».
Το ίδιο σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας.
      Με Εράνους, Δωρεές, παροχές φυτοζωεί το Σύστημα. Ασθενείς κουβαλάνε μαζί τους υλικά, γάντια, σύριγγες, προκειμένου να εισαχθούν για Νοσηλεία ή χειρουργείο. Ντροπή.
Έφτασαν σε σημείο να αγοράζουν υγειονομικό υλικό μαθητές γυμνασίου από το χαρτζιλίκι τους και να το δωρίζουν σε Νοσοκομεία. Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να συγκεντρώσουν λίγα ευρώ να αγοράσουν χαρτί υγείας.
Μέχρι δωρεές σε προϊόντα διατροφής έχουμε.
Έγραψε στο facebook ο κος Πολάκης. Ένα – ένα τα ανοίγουμε. Πέντε – πέντε θα μοιρολογάνε ( Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΙΣΑ – ΠΟΕΔΗΝ).
Του ταιριάζει άλλο.
Ένα – ένα θα τα κλείνουμε (ΜΕΘ, χειρουργικά τραπέζια, κλινικές, ιατρικά μηχανήματα κλπ). Πέντε – πέντε ασθενείς θα χάνουν τη μάχη για τη ζωή.
Πολάκης πέρα βρέχει ........
Από την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: