Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ της 10ης/20.10.16, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

       Την ΠΕΜΠΤΗ 20/10/16, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:
I.                    Το Σχέδιο της 6ης Υ.Πε για τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
II.                  Η Κινητοποίηση της 3ης του Νοέμβρη 2016, (ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ).
III.               Οι Ελλείψεις Προσωπικού και τα οφειλόμενα Ρεπό k΄ Άδειες 
              Χειρουργείων.
IV.               Οι Οφειλόμενες Αργίες-Νύκτες στους Εργαζόμενους των Κ.Υ.
V.                 Σχέδιο Συλλογικών Συμβάσεων.
VI.                 Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα.
            Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι: Χατζηλάμπρου, Αναγνώστου, Γκαργκάσουλα και Χαβελέ, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, μετά τις διάφορες τρέχουσες  ενημερώσεις, εισηγούμενος τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
Ø Κατ΄ αρχήν στο πρώτο θέμα που είχε να κάνει με το προτεινόμενο από την 6η Υ.Πε σχέδιο για τον οργανισμό του Νοσοκομείου, όπου επεσήμανε:
ü Τα τμήματα του υπάρχοντος οργανισμού που δεν περιλαμβάνονται σ΄ αυτό το σχέδιο, όπως είναι το ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ, το ΚΥΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ, το ΚΕΝΤΡΟ AIDS, το αυτοτελές τμήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ΕΙΔΙΚΟ Γρ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ του ΠΟΛΙΤΗ, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ του Νοσοκομείου και η ΕΠΑΣ με τις 2 θέσεις Διδακτικού Προσωπικού.
ü Τις ειδικότητες και θέσεις του υπάρχοντος οργανισμού που δεν περιλαμβάνονται σ΄ αυτό το σχέδιο, όπως είναι η 1 ΔΕ ΚΗΠΟΥΡΩΝ,   η 1 ΔΕ ΙΕΡΕΩΝ, ο Τεχνικός και Ιατρός Εργασίας, καθώς επίσης και την κατάργηση πληθώρας κενών οργανικών θέσεων, όπως η περίπτωση των Εργαστηρίων όπου καταργούνται 22 συνολικά οργανικές θέσεις, αλλά και την μετατροπή των θέσεων ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ και ΔΕ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ σε ΥΕ.
ü  Τα τμήματα και τις θέσεις που θα πρέπει να συμπεριληφθούν όπως είναι η Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ, Β΄ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ με ενσωματωμένη σ΄ αυτές μονάδα αποκατάστασης,  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ, ΜΕΘ με 10-15 κλίνες, Ν/Χ με 15 κλίνες, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ (ΚΛΙΝΙΚΗ κ΄ ΗΜΕΡΑΣ) 27 κλινών, Σύμβουλο ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ  k΄ ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ, Κ/Δ με Μ/Ε, ΜΑΦ, ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ και εργαστήρια ΥΠΕΡΗΧΩΝ και ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ με ΜΤΝ και ΠΕΡΤΙΤΟΝΑΪΚΗΣ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ k ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ με εργαστήριο ΘΡΟΜΒΟΛΗΣΗΣ, ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ και ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ τμήμα.
ü Στις κλίνες που δεν θα πρέπει να είναι 450, όπως αναφέρει το τροποποιημένο αυτό σχέδιο έναντι της αρχικής τους πρόβλεψης των 400 μαζί με το ΝΝΘώρακος, αλλά πάνω από 500, καταθέτοντας συγκεκριμένο πλάνο κλινών ανά τμήμα και υπηρεσία.
ü Και βεβαίως στις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, μετά την πρόσφατη σύσκεψη όλων των εκλεγμένων, που έγινε με πρωτοβουλία μας, διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την κοινή σύσκεψη εκλεγμένων και Διευθυντών τμημάτων και υπηρεσιών, ακόμη και σχετικής ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ.
Ø Στη συνέχεια στο δεύτερο θέμα, που είχε να κάνει με την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της 3ης του Νοέμβρη, το γνωστό ΚΑΤΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ, με την ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ του ΕΣΥ, που θα ξεκινήσει από το Νοσοκομείο μας και θα καταλήξει στην ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ, επισημαίνοντας:
ü Τις πρωτοβουλίες και δράσεις μας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Συναδέλφων μας αλλά και των φορέων και πολιτών της περιοχής μας, που είναι αναγκαία και απαραίτητη.
ü Την αναγκαιότητα προσδιορισμού και πραγματοποίησης σχετικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των μελών μας.
ü Την ανάδειξη μέσα απ΄ αυτήν την κινητοποίηση της Υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, την εγκατάλειψη των Κ.Υ και βεβαίως την τύχη και την προοπτική των διασυνδεόμενων που πάνε για κατάργηση και βεβαίως τις παγίδες του Νέου Υγειονομικού χάρτη και των νέων Οργανισμών.
Ø Στη συνέχεια στα προβλήματα στελέχωσης των χειρουργείων, όπου οι εκεί Συνάδελφοι μας δεν μπορούν να πάρουν τις κανονικές και ειδικές άδειες αλλά και τα ρεπό τους και βεβαίως στις συνολικές ελλείψεις προσωπικού που ανέρχονται στις 350 περίπου, (82 επιστημονικό, 123 Νοσηλευτικό, 87 Διοικητική Υπηρεσία, 15 Ψυχιατρικό και 50 ιατροί), προτείνοντας:
ü Συγκέντρωση των χειρουργείων και παράσταση όλων στον Διοικητή για εξεύρεση ΑΜΕΣΑ σχετικής λύσης που σαφώς δεν θα πρέπει να είναι εκ των ενόντων.
ü ΑΜΕΣΑ ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ μας στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ και την 6η Υ.Πε, για τις μεγάλες ελλείψεις σε Προσωπικό σε όλους τους κλάδους σε όλους τούς τομείς και όλα τα τμήματα.
ü ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην 6η Υ.Πε όλων των Εργαζόμενων στα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ που παραμένουν απλήρωτοι για τις ΑΡΓΙΕΣ και τα ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ τους από τον ΑΠΡΙΛΙΟ μήνα.
Ø Και βεβαίως στα εκκρεμή ζητήματα που έχουν τεθεί στον Διοικητή και δεν έχουν αντιμετωπιστεί, όπως είναι:
ü Η παράνομη εκκρεμότητα στην σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που προκλητικότατα έχει προσδιοριστεί νέα συνεδρίασή του, όπου εμείς στα πλαίσια της πάγιας θέσης που έχουμε πάρει συνεχίζουμε την σχετική κατάληψή του.
ü Οι εκκρεμότητες στην παράνομη καρατόμηση των Προϊσταμένων που συνεχίζει να υφίσταται, η παράνομη συνέχιση της άσκησης των  παράλληλων καθηκόντων, η πρόσφατη μετακίνηση Τραυματιοφορέα, η μη καταβολή των περικοπών στις Αργίες και τα Νυκτερινά του 2013-2014 κλπ άλλα ζητήματα που έχουμε εκθέσει στις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και που δυστυχώς ο Διοικητής προκλητικά αδιαφορεί στην αντιμετώπισή τους, στην διευθέτησή τους, γι΄ αυτό και προτείνω την ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΩΝ των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ την ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/16 με αφορμή την ΓΕΝΙΚΗ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
ü Ο προσδιορισμός επιτέλους εκλογής της επιτροπής για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ στους χώρους δουλειάς και ει δυνατόν σε καθημερινή ημέρα μαζί με τις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Στην Συνέχεια:
      Η αντιπρόεδρος του Σωματείου μας Λιώλη Βένη εισηγήθηκε το θέμα για τις Συλλογικές  Συμβάσεις, το κάλεσμα διεκδίκησης ομοσπονδιών και Εργατικών κέντρων, που έχει να κάνει με:
ü Την επαναφορά του Βασικού μισθού στα 751 ευρώ.
ü Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
ü Την διεκδίκηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
ü Την επαναφορά των κομμένων Συντάξεων και επιδομάτων.
ü Την προστασία των ανέργων και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
ü Το φρενάρισμα της φοροληστείας των Εργαζόμενων.
για να είναι όλα αυτά και δική μας διεκδίκηση.
     Επίσης η Οργανωτική Γραμματέας του Σωματείου μας, Μαυρίκη Μπέτυ εισηγήθηκε το θέμα που είχε να κάνει με τα προβλήματα της σχολής, προβλήματα που έχουν να κάνουν:
ü Με την μη παράδοση του κτιρίου όπου προβλέπεται η στέγαση της Σχολής, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις.
ü Με τις ελλιπείς σχετικές εργολαβίες στο συγκεκριμένο αυτό κτίριο και ιδιαιτέρως με τις δαπάνες που έγιναν.
ü Την παράνομη εμπλοκή της Υποδιοικήτριας του ΝΝΘώρακος στα ζητήματα της Σχολής και οι απειλητικές της παρεμβάσεις.
ü Με την επιλογή των διδασκόντων όπου όλοι δεν πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.  
    Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε  η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων και βεβαίως ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ,
                                Το Δ.Σ του Σωματείου μας ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:  
Ø Την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή με όλες μας τις δυνάμεις στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ την 3η του Νοέμβρη και ιδιαιτέρως στην ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ του ΕΣΥ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του χώρου μας με τα πανό μας κλπ άλλες  δυνατότητες.
Ø Την έγκριση της προαναφερόμενης εισήγησης του Προέδρου του Σωματείου μας για τον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, όπου πέρα από τα αναφερόμενα στο σχέδιο της 6ης Υ.Πε, θα πρέπει να περιλαμβάνονται:
ü Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ όπου μαζί με την ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ θα αναπτύσσουν συνολικά 90 κλίνες.
ü Β΄ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ με ενσωματωμένη την μονάδα αποκατάστασης, αναπτύσσοντας και οι δύο μαζί 60 κλίνες. 
ü Κ/Δ 30 κλινών με Μ/Ε 5 κλινών, ΜΑΦ, ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ και εργαστήρια ΥΠΕΡΗΧΩΝ και ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ.
ü ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ 25 κλινών με ΜΤΝ 15 κλινών και ΠΕΡΤΙΤΟΝΑΪΚΗΣ.
ü ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.
ü ΜΕΘ με 10-15 κλίνες k΄  Ν/Χ με 15 επίσης κλίνες.
ü ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ (ΚΛΙΝΙΚΗ κ΄ ΗΜΕΡΑΣ) 27 κλινών.
ü ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ με 15 κλίνες και εργαστήριο ΘΡΟΜΒΟΛΗΣΗΣ.
üΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ-ΚΥΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ-ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΝΟΥ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ και ΣΠΥΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ.
ü Σύμβουλο ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ  k΄ ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ.
ü ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ 15 κλινών k΄ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 10 κλινών, ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ και ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ τμήμα.
ü Διατήρηση των θέσεων που καταργεί στα Εργαστήρια και όχι μόνον, αλλά και της Ασφάλειας. Επαναφορά των θέσεων Οδηγών και μάλιστα στην ΔΕ κατηγορία. Διατήρηση όλων των προσωποπαγών θέσεων και βεβαίως των Νοσοκόμων στη ΔΕ κατηγορία.
      Σκοπός και στόχος μας είναι και θα είναι τα προαναφερόμενα τμήματα και υπηρεσίες, όπου μαζί με τις 27 κλίνες της Πλαστικής, 30 χειρουργικής, 25 της Ουρολογικής, 35 της Γυναικολογικής-Μαιευτικής, 10 του Νεογνικού, 25 της Οφθαλμολογικής, 25 ΩRL+ΓΝΑΘ, 5 Ρευματολογικό, 1 Ανάνηψης, 2 ΜΕΝΝ και 6 Βραχείας Νοσηλεία-ΤΕΠ, να συνθέτουν ένα Νοσοκομείο 500 και πλέον κλινών, ένα Νοσοκομείο που θα είναι πραγματικά ο ένας εκ των δύο πυλώνων της υγείας στην περιοχή μας.
       Για την επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων μας, εγκρίθηκε να ακολουθηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που πρότεινε ο Πρόεδρος, διαδικασίες κοινών συνεδριάσεων με τούς Διευθυντές όλων των τμημάτων και υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας, με όλους τούς φορείς και εκλεγμένους του χώρου μας και βεβαίως αν χρειαστεί και σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ των ΦΟΡΕΩΝ της περιοχής μας.
Ø ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Εργαζόμενων στα Χειρουργεία και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ μαζί στον Διοικητή, διεκδικώντας ακόμη και με σχετική ΚΑΤΑΛΗΨΗ την  αντιμετώπιση των προβλημάτων στελέχωσης και χορήγησης των υπερβολικά οφειλόμενων  αδειών και ρεπό.
Ø ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ μετά το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΟΛΩΝ των Εργαζόμενων, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΥΛΗ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ και στην Υ.Πε, για τα προβλήματα των ελλείψεων σε Προσωπικό.
Ø ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αμέσως  μετά το ΚΑΡΑΒΑΝΙ,  ΟΛΩΝ των Συναδέλφων Εργαζόμενων, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΥΛΗ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ και στην Υ.Πε, για τα προβλήματα των ελλείψεων σε Προσωπικό.
Ø ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΗ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ στους χώρους δουλειάς.
Ø ΑΜΕΣΑ επιστολή ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  για τα προβλήματα με την Σχολή, απαιτώντας παράλληλα την άμεση απομάκρυνση της Υποδιοικήτριας του ΝΝΘώρακος από τα Διοικητικά δρώμενα της Σχολής κλπ άλλων παράτυπων επιλογών, όπως αναφέρθηκαν εισηγητικά.
Ø Την επιβεβαίωση του πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις όπως αυτό κατατέθηκε εισηγητικά, δεδομένου ότι αποτελεί ήδη πάγια θέση και διεκδίκηση του Σωματείου μας και ολοκλήρου του Δημόσιο-υπαλληλικού κινήματος.
Ø ΑΜΕΣΑ κινητοποίηση των Κ.Υ για την μη πληρωμή τους αλλά και για την εγκατάλειψή τους, με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην 6η Υ.Πε, σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί από τους ίδιους, ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
Ø ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ των ΜΕΛΩΝ μας, την ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/16 στις 11πμ και ΚΑΤΑΛΗΨΗ των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία του Διοικητή στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που του έχουμε θέσει και που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. 
                                     Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: