Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Νέα μείωση μισθών και συντάξεων με την αύξηση εισφορών

      Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν μειώνονται. Απλά αυξάνονται οι καταβαλλόμενες εισφορές και τα χρήματα που μπαίνουν στην τσέπη μισθωτών και συνταξιούχων θα είναι λιγότερα.
       Αυτή είναι η Πρώτη Φορά Αριστερά αλήθεια των αποδοχών. Τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του 2017, προβλέπουν μεγαλύτερα  πληρωτέα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
       Από την άνοιξη του 2017 οι περισσότεροι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα ανακαλύψουν τη νέα ΠΦΑ πραγματικότητα όταν θα υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2016.
      Από το 2017, η εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνει με βάση τις επαχθέστερες φορολογικές κλίμακες, που καθιερώθηκαν από τον περασμένο Μάιο με τον ν. 4387/2016, για το σύνολο των αποδοχών του έτους 2016, δηλαδή και για τους 12 μήνες του έτους αυτού, ενώ φέτος ο φόρος εισοδήματος και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που παρακρατείται από τις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, έχουν υπολογιστεί με τις προηγούμενες πιο ευνοϊκές κλίμακες και μόνο κατά τους επόμενους 7 μήνες, από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο, υπολογίζονται με τις νέες επαχθέστερες κλίμακες.
       Η νέα φορολογική επιβάρυνση θα φανεί κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, οι οποίες θα υποβληθούν την άνοιξη του 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: