Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Η τύχη του "409" μετά την εκκένωσή του.

      Τη μεταφορά του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πάτρας, από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 35 χρόνια αφότου είχε παραχωρηθεί (το 1982), υπέγραψε χθες ο Πάνος Καμμένος, που έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του να του υποβάλλουν άμεσα πρόταση αξιοποίησης του κτιρίου, πιθανά και για προσφορά φαρμακευτικών ή ιατρικών υπηρεσιών σε στρατευμένους και απόστρατους, πρόταση που κατέθεσε ο Αχαιός πολιτευτής Γιάννης Λαϊνιώτης μετά από συναντήσεις με φορείς της περιοχής.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 
      Όπως έχει προ πολλού δημοσιεύσει η "Π" , αποτελεί πονοκέφαλο για τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας η επόμενη χρήση του 409, αφού η εκκένωσή του μετά τη μεταφορά των κλινικών του «Αγ. Ανδρέα» στο πολυώροφο κτίριο, αφήνει πίσω ένα κτίριο αρκετών τετραγωνικών άδειο αλλά η βελτίωση της άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκεται απαιτεί τη διάθεση ενός σημαντικού ποσού. 
       Το πρώτο βήμα που έκανε η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι να αναθέσει σε εταιρεία τη φύλαξή του προκειμένου να μην λεηλατηθεί ο εξοπλισμός του. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Π» ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτριος Κωστακιώτης έχει ξεκινήσει μία τεχνική μελέτη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάστασή του και να κοστολογηθούν οι απαιτούμενες επισκευές προκειμένου να καταστεί χρηστικό. 
       «Το κτίριο αυτό ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το 1982 είχε παραχωρηθεί η χρήση του στον «Αγ. Ανδρέα». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραδοθεί στο Υπουργείο και εν συνεχεία εφ όσον διαπιστώσουμε, από το αποτέλεσμα της τεχνικής μελέτης, ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εμείς θα το ζητήσουμε από το Υπουργείο ώστε να παραχωρηθεί η χρήση του στην 6η υγειονομική Περιφέρεια» εξηγεί ο κ. Κωστακιώτης.
       Η διοίκηση της 6ης Υ. Πε. εφ όσον εγκριθεί το κόστος της ανακαίνισής του σχεδιάζει στον ισόγειο χώρο του να στεγάσει την τοπική μονάδα υγείας που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. 
       Σε ότι αφορά τα σώματα κλιματισμού έχουν ήδη υπάρξει αιτήματα από τον «Αγ. Ανδρέα», το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τα ιατρεία του ΠΕΔΥ.
      Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό των μαγειρείων έχει καταθέσει αίτημα ο Δήμος Πατρέων να του παραχωρηθούν προκειμένου να τα εγκαταστήσει σε δικό του χώρο με σκοπό να παρασκευάζει φαγητό για τα συσσίτια και για τις παιδικές κατασκηνώσεις.
      Πέραν αυτών υπάρχουν και ορισμένα ιατρικά μηχανήματα για τη χρήση των οποίων, όπως μας είπε ο κ. Κωστακιώτης υπάρχουν ορισμένες σκέψεις αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σύσκεψη της Τρίτης.
      «Σε κάθε περίπτωση δεν θα αφήσουμε το κτίριο αυτό έτσι. Θα αξιοποιηθεί όλος του ο εξοπλισμός και παράλληλα εφ' όσον η τεχνική μελέτη μας δείξει ότι έχουμε τη δυνατότητα να στεγάσουμε εκεί τις δομές που θέλουμε θα το πράξουμε άμεσα» καταλήγει ο υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: