Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Αγανακτισμένοι χιλιάδες υποψήφιοι συνταξιούχοι - «Όμηροι» μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για τη σύνταξη

      Στο καλοκαίρι του 2018, αντί για τον φετινό Οκτώβριο, παραπέμπει το Υπουργείο Εργασίας την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων προκαλώντας αγανάκτηση και πρωτοφανή ταλαιπωρία σε χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους.
      Ως γνωστόν, οκτώ μήνες πίσω πάει το χρονοδιάγραμμα απονομής χιλιάδων συντάξεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Κι αυτό καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχασε το «στοίχημα» της εξόφλησης περίπου 38.000 οριστικών συντάξεων (παλιών και νέων) και άλλων 62.000 εφάπαξ έως 31 Οκτωβρίου 2017.
     Σύμφωνα με ''Τα Νέα'', τονίζεται ότι τις 327.573 φτάνουν οι αιτήσεις που είναι εκκρεμείς και αφορούν την απονομή κύριας (138.899), επικουρικής σύνταξης (126.022) και εφάπαξ βοηθήματος (62.652).
     Την πλήρη αποτυχία στη διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων καταλόγισε στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή. «Εκ του συνόλου περίπου 138.000 εκκρεμών συντάξεων θα έχουν εκδοθεί μόλις 60.000 με 70.000 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε λήγει η διορία συμμετοχής της ΕΕ για την κάλυψη των σχετικών κονδυλίων» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης.
       «Χρωστάτε 1,37 δισ. ευρώ στους έλληνες συνταξιούχους, τα οποία δεν έχουν δοθεί» είπε απευθυνόμενος στον αρμόδιο υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο και πρόσθεσε:
«Το νέο χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούνιο του 2018 προβλέπει ότι τα μισά χρήματα για τις συντάξεις, το 50% θα δοθούν από τον κορβανά του ΕΦΚΑ με συνέπεια να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός της Γενικής Κυβέρνησης και να χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια της ευρωπαϊκής βοήθειας». Ο ΕΦΚΑ ταλαιπωρεί όλους τους Έλληνες επειδή υπάρχει έλλειψη σχεδίου, υπογράμμισε ο Θεοχάρης.
Aναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: