Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Επισφαλείς οι εφημερίες του γαστρεντερολογικού τμήματος

      Επισφαλείς χαρακτηρίζει τις εφημερίες του γαστρεντερολογικού τμήματος του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας ο Επιμελητής Β’ Σπύρος Σπυρόπουλος ο οποίος σε επιστολή του προς  τη Διοίκηση του νοσοκομείου, τη Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, το Διευθυντή του Γαστρεντερολογικού Τμήματος, τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και την 6 ΥΠΕ επισημαίνει:
   «Για την ασφαλή κάλυψη των επειγόντων γαστρεντερολογικών περιστατικών κρίνεται απαραίτητη η κάλυψη του τμήματος κατά τις εφημερίες (καθ’όλη τη διάρκεια της εφημερίας) από εξειδικευμένη νοσηλεύτρια με γνώση στο αντικείμενο της αντιμετώπισης της επείγουσας γαστρεντερολογίας.
    Τόσο η εξειδίκευση στο αντικείμενο , όσο και η 24ωρη διαθεσιμότητα του (εξειδικευμένου) νοσηλευτικού προσωπικού κρίνεται από τους εφημερεύοντες του τμήματος (Χ. Κωνσταντάκης, Σ. Σπυρόπουλος) αναγκαία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς λειτουργίας του τμήματος. Οποιαδήποτε άλλη πρακτική κρίνεται επισφαλής.
   Η προσωρινή λύση που είναι σε εφαρμογή (2ωρη υπερωριακή απασχόληση του νοσηλευτικού προσωπικού του τμήματος) δεν διασφαλίζει την εφημερία.
  Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την διασφάλιση της εφημερίας από 18/7/2017 καθώς και των υπολοίπων».
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: