Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Σχετικά με την ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ της 18ης/9/17.

        Πραγματοποιήθηκε ΣΗΜΕΡΑ η προγραμματισμένη από το Σωματείο μας  ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, όπου παραβρέθηκαν:
ü Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Κος Απόστολος Κατσιφάρας.
ü Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Κος Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
ü Οι Βουλευτές του Νομού μας κύριοι Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας και Νίκος Καραθανασόπουλος.
ü Οι Εκπρόσωποι των Βουλευτών του Νομού μας, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου και Νίκου Νικολόπουλου.
ü Οι Δήμαρχοι, Δυτ. Αχαϊας Κος Χρήστος Νικολάου και Ερυμάνθου Κος Θάνος Καρπής.
ü Ο Αντιδήμαρχος Πατρέων Κος Πελεκούδας Δημήτρης.
ü Ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ Συνάδελφος Βασίλης Μιχαλόπουλος.
ü Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Νικολάου.
ü Ο Πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ Ηλίας Σκεπετάρης.
ü Αντιπροσωπεία του  Σωματείου των Εργαζόμενων του ¨Ν.Ν Θώρακος¨.
ü Αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζόμενων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
ü Η τριμελής Επιτροπή των Ιατρών του  Νοσοκομείου μας, που εκπροσωπήθηκε από τον Κον Μαργαρίτη.
ü Η ΕΙΝΑ που εκπροσωπήθηκε από τον Ιατρό Κώστα Δραγώτη.
        Στη ΣΥΣΚΕΨΗ αυτή – από την οποία έλαμψαν δια της απουσίας τους, αν και καλεσμένοι, οι κυβερνητικοί Βουλευτές, η Διοίκηση της 6ης Υ.Πε και του Νοσοκομείου- αφού τοποθετήθηκαν όλοι οι προαναφερόμενοι Εκπρόσωποι των φορέων, πάνω σε όσα εισηγητικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας και όχι μόνον, εισήγηση που παρακάτω σας αποστέλλουμε, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ  να ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ με την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ των ΦΟΡΕΩΝ, είτε στο Υπουργείο - είτε στην πόλη μας, εξουσιοδοτώντας σχετικά γι΄ αυτή τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και το Σωματείο μας.

       Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ του  ΠΡΟΕΔΡΟΥ στη ΣΥΣΚΕΨΗ  ΦΟΡΕΩΝ

Κυρίες k΄ Κύριοι Εκπρόσωποι των φορέων της Περιοχής  μας.
          Πριν από λίγους μήνες, ως γνωστόν σε όλους, είχαμε την πολυαναμενόμενη  ολοκλήρωση-παραλαβή και κατ΄ επέκταση επαναλειτουργία του 7ορόφου κτιρίου του Νοσοκομείου μας, του κτιρίου που έπληξε και έθεσε εκτός λειτουργίας ο σεισμός της 8ης Ιούνη του 2008.
          Αφού περάσαμε από χίλια-μύρια κύματα, από πάρα πολλές και μεγάλες ταλαιπωρίες και χρονοβόρες διαδικασίες, πάρα πολλές παλινωδίες και καθυστερήσεις και αφού χρειάστηκαν αρκετές πιέσεις και παρεμβάσεις του Σωματείου μας αλλά και εσάς των φορέων, ακόμη και κινητοποιήσεις, φθάσαμε επιτέλους στον πολυπόθητο στόχο, που ίσως να ήμασταν και οι μοναδικοί που τον πιστέψαμε και που δεν ήταν άλλος από την επαναλειτουργία αυτού του 7όροφου σεισμόπληκτου κτιρίου, που ομολογουμένως στα 8,5 χρόνια που μεσολάβησαν πέρασε από πολλούς και δύσβατους δρόμους, όπως:
ü Η προσπάθεια επαναλειτουργίας τoυ, αμέσως μετά τον σεισμό, μετά την γνωστή σε όλους μας επιφανειακή παρέμβαση, το  βάψιμο και τον καθαρισμό του,  παρεμβάσεις  που μας κόστισαν σε χρήμα και σε χρόνο.
ü Η μετά από πολλές καθυστερήσεις και τα γνωστά  ήξεις–αφήξεις του γκρεμίσματος ή όχι και άλλα πολλά,  πρώτη ανάθεση της αντισεισμικής θωράκισης, που σταμάτησε ελλείψει πιστώσεων στο ύψος του Ισογείου.
ü Η μετά από πολλές καθυστερήσεις, λόγω της προαναφερόμενης εξέλιξης, της εγκατάλειψής του έργου από τον Εργολάβο και των  σχετικών χρονοβόρων ενστάσεων, επανέναρξη του εγκαταλελειμμένου έργου της αντισεισμικής θωράκισης.
ü Οι καθυστερήσεις στην ανάθεση της δεύτερης φάσης του έργου, λόγω ενστάσεων και όχι μόνον.
ü Οι δυσκολίες εκταμίευσης των σχετικών πιστώσεων στο τελευταίο στάδιο του έργου, που είχαν ως αποτέλεσμα την κατά έναν χρόνο παράταση της παράδοσης του έργου, που κινδύνευσε σοβαρά η απένταξή του και κατ΄ επέκταση η ολοκλήρωσή του.
        Σήμερα λοιπόν, χάριν της Περιφέρειας πρωτίστως και δευτερευόντως της κεντρικής Διοίκησης, που είχε την υποχρέωση της ΑΜΕΣΗΣ και ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ των ζημιών και βεβαίως του πιεστικού έντονου και καθημερινού ενδιαφέροντος του Σωματείου μας, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το 7όροφο κτίριο, ένα καινούργιο κτίριο, ένα κτίριο στολίδι για την περιοχή μας, ένα κόσμημα για τον χώρο της υγείας, ένα κτίριο  σύγχρονο, που σαφώς δεν έχει καμία σχέση μ΄ αυτό  που προϋπήρχε του σεισμού.
        Μιά επαναλειτουργία που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν έχει να κάνει με την επαναφορά σ' αυτό, όλων εκείνων των τμημάτων και των υπηρεσιών που προϋπήρχαν του σεισμού, αλλά με μια νέα διάταξη, που σε συνδυασμό με την ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ-που ολοκληρώθηκε και λειτούργησε στα χρόνια της σεισμόπληκτης κατάστασής μας - και το ταχύρρυθμο, δρομολόγησε την μεταστέγαση σ' αυτές τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις, των υπηρεσιών του 409, αλλά και του Ν.Ν.Θώρακος που έκλεισε, δεδομένου ότι εδώ μεταφέρθηκε συρρικνωμένο κατά 50% και μάλιστα ως μία κλινική των 25 κλινών, στον 6ο όροφο του 7ορόφου κτιρίου, σε χώρο που δεν προβλεπόταν, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να περιθάλψουμε φυματικούς Ασθενείς, οι οποίοι μετά  από 30 κα πλέον χρόνια να διακομίζονται στην Αθήνα.
           Αυτή λοιπόν η προαναφερόμενη μεταστέγαση  και επαναλειτουργία, που αναπτύσσει 200 κλίνες στο 7όροφο-90 στην Νέα πτέρυγα και 24 στο ταχύρυθμο, είχε ως αποτέλεσμα  με βάσει τον νέο οργανισμό των 465 κλινών, να μένουν ΑΣΤΕΓΕΣ 150 περίπου κλίνες κλπ τμήματα και υπηρεσίες, στοιχεία απαραίτητα για μια αξιοπρεπή και δωρεάν υγεία. Να μένουν εκτός στέγασης  το φαρμακείο, η αποθήκη κλπ άλλες υπηρεσίες και πέραν αυτών να υπάρχουν τμήματα και υπηρεσίες που  λειτουργούν όχι όπως πρέπει, αλλά όπως  υπολειτουργούσαν κατά την σεισμόπληκτη περίοδο.
           Βάσει των προαναφερθέντων, όπως αντιλαμβάνεστε, για να λειτουργήσει το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ",  ΠΛΗΡΩΣ και ΣΩΣΤΑ, χρειάζονται ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, που θα στεγάσουν όλες αυτές τις προαναφερόμενες ανάγκες, τις 150 κλίνες, το φαρμακείο, την αποθήκη, την ΜΕΘ, την ψυχιατρική, κλπ άλλες δομές και λειτουργίες.
          Για να γίνει βέβαια το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, ο πραγματικός ένας εκ των δύο πυλώνων της υγείας στην περιοχή μας, όπως επιδιώκουμε και διεκδικούμε, δεν αρκούν μόνον οι  κτιριακές υποδομές, χρειάζονται ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και μάλιστα γενναίες προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού και Ιατρών, απέναντι στις 372 κενές οργανικές θέσεις που καταγράφουμε. Κενά που μαζί με τα Κ.Υ φθάνουν τις 427 οργανικές θέσεις, (270 κενά όλων των ειδικοτήτων+43 Ιατροί για τον  Αγ. Ανδρέα,  49+10 αντίστοιχα του NNΘ και 55 Εργαζόμενων στα Κ.Υ), με βάσει τον λειτουργούντα οργανισμό των 400+50 κλινών, κενά που μεγαλώνουν καθημερινά επικίνδυνα λόγω των πάμπολλων Συνταξιοδοτήσεων και δυστυχώς μετακινήσεων κυρίως προς την Υ.Πε, που αντί να μας ενισχύει μας παίρνει προσωπικό προς κάλυψη των δικών της αναγκών και όχι μόνον, αμφισβητώντας έτσι τις δικές μας ανάγκες, κενά-ελλείψεις που δυστυχώς καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την πλήρη λειτουργία μας.
         Βάσει των προαναφερόμενων χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση και  εξέταση αυτού του προβλήματος, αντιμετώπισή του με κατ΄ εξαίρεση γενναίες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και ΜΟΝΟΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας που μαραζώνουν, ανήμπορα να επιτελέσουν τον σκοπό τους, γιατί έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.
         Ζητάμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ την κίνηση των διαδικασιών ενίσχυσης μας με Προσωπικό και Ιατρούς, κατά  προτεραιότητα στα Τμήματα και τις ειδικότητες που λειτουργούν κάτω και από τα όρια  Ασφαλείας, με ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ βάρδιες και σε εκείνα που βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος και βεβαίως Νοσηλευτικού Προσωπικού, όπου η υπερ-εντατικοποίηση και η αύξηση της δουλειάς, τα πολλά προβλήματα υγείας και όχι μόνον, έχουν οδηγήσει τον κλάδο αυτό αλλά και άλλους σε απελπιστική κατάσταση.
         Πέρα από την προαναφερόμενη ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με την ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ μας. Ο σεισμός και η κρίση έφεραν τον πάλαι ποτέ προϋπολογισμό των 50 και πλέον εκ  € στα επίπεδα των 13-15 εκ €, προϋπολογισμός  και πιστώσεις που σαφώς δεν επαρκούν για τις ανάγκες μας.
           Απέναντι λοιπόν σ΄ αυτήν την επικίνδυνη ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, εμείς διεκδικούμε αύξηση του προϋπολογισμού μας, τουλάχιστον κατά 40%.
      Επίσης ζητάμε ΑΜΕΣΑ χρηματοδότηση, για:
Α). Την  εγκατάσταση και λειτουργία ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ.
Β). Την εγκατάσταση και λειτουργία  φωτοβολταϊκών, προκειμένου να μειώσουμε
       το μεγάλο κόστος της λειτουργίας μας.
Γ).  Την εγκατάσταση εξοπλισμού παραγωγής δικού μας οξυγόνου.
Δ). Και βεβαίως τις πιστώσεις που μας είχαν υποσχεθεί (1 εκ  €) για τις ανάγκες των παρεμβάσεων της μεταστέγασης, όπου δυστυχώς πέραν των 250.000 € δεν δόθηκε τίποτε άλλο, με αποτέλεσμα οι εργασίες και οι παρεμβάσεις που χρειάστηκαν, έγιναν κυρίως εξ ιδίων πόρων, στερώντας έτσι την δυνατότητα ανταπόκρισης του Νοσοκομείου σε άλλες και μάλιστα ουσιαστικές ανάγκες του.
Ε). Αλλά και εκείνες που χρειάζονται για να γίνουν λειτουργικοί οι χώροι των χειρουργείων, λειτουργική και με προοπτική ανάπτυξης η ΜΕΘ, λειτουργικοί και όπως πρέπει οι χώροι του Αιματολογικού, της ΜΧΜΘ, του Νεφρού, κλπ.
        Τέλος μέσα στα προαναφερόμενα προβλήματα, θα πρέπει να εντάξουμε και τα προβλήματα των ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, Κ. ΑΧΑΪΑΣ-ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ και ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ, Κ.Υ Συνδικαλιστικής μας ευθύνης που στενάζουν και αυτά από την Υποχρηματοδότηση και την Υποστελέχωση. Των Κέντρων Υγείας που η εγκατάλειψή τους τα έχει οδηγήσει στην χειρότερη κατάσταση της μέχρι τώρα διαδρομής τους και που η υπολειτουργία τους, πέραν από την ταλαιπωρία των πολιτών της περιοχής όπου είναι εγκατεστημένα, επηρεάζει κατά πολύ και την δική μας λειτουργία. Χρειάζονται λοιπόν προσλήψεις, χρηματοδότηση, αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού και βεβαίως κτιριακή συντήρηση.
            Κυρίες και κύριοι
       Αφού σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι, από την σημερινή μας διαδικασία προσδοκάμε την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών για συναντήσεις όλων μας με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να επιδιώξουμε την αντιμετώπιση ΟΛΩΝ των προαναφερόμενων προβλημάτων, που δυστυχώς δεν είναι και τα μόνα που αντιμετωπίζουμε σ΄ αυτόν εδώ τον ευαίσθητο Νοσοκομειακό χώρο, στο πολύπαθο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ¨.
                                                                              Ο Πρόεδρος του Σωματείου
                                                                  
                                                                                ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ
                                                                    ..........................................
      Στον σύνδεσμο που ακολουθεί διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, με αφορμή την συμμετοχή της στην ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ: 
                                                     ...........................................
Στη συνέχεια δείτε και διαβάστε τι έγραψε γι΄ αυτών την ΣΥΣΚΕΨΗ, ο τοπικός τύπος:
  1. http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=402694&srv=9 
  2. http://tempo24.news/eidisi/144679/apostolos-katsifaras-diarkis-o-agonas-gia-tin-anavathmisi-toy-nosokomeioy-ag-andreas
  3. http://www.gnomip.gr/index.php/patra/57756-patra-synantisi-me-tin-igesia-tou-yp-ygeias-tha-epidioksoun-oi-foreis-gia-ta-provlimata-tou-agiou-andrea-vinteo     
  4. http://dete.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b5-%cf%83/
  5.  http://dete.gr/%ce%b8-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%ce%b3%ce%b9/ 
  6. http://tempo24.news/eidisi/144680/th-papatheodoroy-paremvasi-sti-voyli-gia-ton-nosokomeio-ag-andreas
  7. http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/456966
  8. http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/456936
  9. http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=402741&srv=9
  10. https://youtu.be/Dwoug6rIaDM    
  11. http://www.gnomip.gr/index.php/patra/57793-erotisi-sti-vouli-gia-ton-ag-andrea-tha-katathesei-o-th-papatheodorou
  12. http://www.skaipatras.gr/2017/09/18/ag-andreas-diarkis-o-agonas-gia-tin-anavathmisi-tou-nosokomiou-syskepsi-foreon-gia-veltiosi-litourgias-tou/
  13. http://patrastv.gr/29669/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-150-%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b3%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%bf%cf%83/  
  14. https://www.patrasevents.gr/article/304372-apostolos-katsifaras-diarkis-o-agonas-gia-tin-anavathmisi-tou-nosokomeiou-ag-andreas-pics
  15. https://www.patrasevents.gr/article/304377-sinantisi-sto-ipourgeio-igeias-zitoun-oi-ergazomenoi-tou-gen-nosokomeiou-patron-ag-andreas
  16. http://patrastv.gr/29669/πατρα-150-κρεβατια-μενουν-αστεγα-στο-νοσ/
  17. http://achaianews.gr/index.php/videos/flash-news/47183-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6
  18. http://img.youtube.com/vi/hBgkzkVz-jw/0.jpg
  19. http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=402839&srv=9 
  20. http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/457038

Δεν υπάρχουν σχόλια: