Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΤΡΑ: Το μπάχαλο στην «Καρδιοχειρουργική» συνεχίζεται! - Κινδυνεύουν ασθενείς σε όλη τη περιφέρεια

       Χωρίς καρδιοχειρουργική κλινική βρίσκεται εδώ και μήνες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο! Η αποχώρηση του διευθυντή της κλινικής, Δημήτρη Δουγένη, για την Αθήνα και το νοσοκομείο «Αττικόν» άφησε τη θέση κενή και κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να την αναλάβει.
      Για κάποιο διάστημα επικεφαλής ανέλαβε καρδιοχειρουργός που ήρθε από την Αγγλία προκειμένου να «βοηθήσει τον τόπο του» -όπως δήλωσαν γιατροί από το νοσοκομείο- ωστόσο δεν... στέριωσε σ' αυτήν καθώς, όπως φαίνεται, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα συνεργασίας με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Κάτι που φάνηκε και από την προ ημερών ανακοίνωση του κ. Πισιμίση πως… «τον έδιωξε»!
      Πολλοί λένε πως ο γιατρός σηκώθηκε κι έφυγε μόλις διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη κλινική προβλέπεται μεν στα χαρτιά, αλλά η λειτουργία της απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα λέγεται πως δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα περιστατικά καρδιοχειρουργικής που προκύπτουν και πως αυτά νοσηλεύονται μαζί με τα περιστατικά γενικής χειρουργικής.
Από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου ωστόσο η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι εκείνη ζήτησε την παραίτηση του γιατρού.
       Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο διοικητής Θ. Πισιμίσης ανέφερε:
«Εγώ του ζήτησα να φύγει γιατί ο κύριος αυτός αρνιόταν να μπει στις εφημερίες, αρνιόταν να μπει στο χειρουργείο, εφημέρευε η Καρδιοθωρακοχειρουργική, κι επειδή είναι καρδιοχειρουργός έλεγε δεν μπαίνω στις εφημερίες. Κι εγώ τον ρώτησα τότε τι ήρθες να κάνεις εδώ; Δεν ήξερες ότι αυτή η κλινική έτσι δούλευε επί Δουγένη τόσα χρόνια; Ο Δουγένης πώς δούλευε τόσα χρόνια; Εγώ του ζήτησα να φύγει γιατί δεν ήθελε να δουλέψει. Ξεκάθαρα πράγματα και παίρνω την ευθύνη των όσων λέω».

       Η Καρδιοχειρουργική Κλινική λειτουργεί επίσημα από το 1999 αλλά όπως μας λένε πηγές από το νοσοκομείο επαφιόταν όλα αυτά τα χρόνια στις... ευαισθησίες των άλλων ειδικοτήτων για να χειρουργεί, καθώς ποτέ δεν είχε το δικό της χειρουργικό τραπέζι.
      Οπως λένε, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με αποτέλεσμα όλα τα σοβαρά περιστατικά να φεύγουν για την Αθήνα, παρά το γεγονός ότι το ΠΠΝΠ είναι τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Υποτίθεται πως με τα νέα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί πλέον αναφορικά με τη «λίστα χειρουργείων» αυτό οφείλει ν' αλλάξει.
       Από την πλευρά του πάντως ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δ. Κωστακιώτης, δηλώνει ότι βρίσκεται στην τελική φάση η διαδικασία για την πρόσληψη 2 καρδιοχειρουργών που θα ενισχύσουν την κλινική, ωστόσο μας κατέστησε σαφές πως σε ανάλογες κινήσεις πρέπει να προχωρήσει και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.
      Να προχωρήσει δηλαδή στην προκήρυξη θέσης κάποιου πανεπιστημιακού που θα μπορέσει να «τρέξει» την κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: