Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του Δ.Σ του Σωματείου μας στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ και ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Δ.Σ.

        Η υστέρηση εσόδων που εμφανίζεται τον Αύγουστο στα ταμεία του δημοσίου σε συνδυασμό με τις λήξεις ομολόγων που είχαν εκδοθεί λόγω βραχυπρόθεσμου δανεισμού φαίνεται ότι έβαλε σε εγρήγορση το Υπ. Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) και με έγγραφό του προς όλους τους φορείς του Δημοσίου, ανάμεσα σε αυτούς και στα Νοσοκομεία, ζητά άμεσα την μεταφορά των ταμειακών τους διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.
       Το έγγραφο εκδόθηκε στις 13-9-2017 και με αυτό το ΥΠΟΙΚ ζητά μέχρι τις 29-9-2017,  οι φορείς του Δημοσίου να έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αποσύροντάς τα από τις εμπορικές τράπεζες.
        Μετά την έκδοση της απόφασης του ΥΠΟΙΚ και παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πλευρά των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων προχωρούν τις διαδικασίες της μεταφοράς αυτών των ¨όποιων¨ ταμειακών διαθεσίμων.
         Ευθυγραμμισμένη  λοιπόν προς αυτήν την κατεύθυνση και η Διοίκηση του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, που όπως φαίνεται και από την παρακάτω κοινοποίηση, φέρνει το  θέμα στην Συνεδρίαση του Δ.Σ, για να δρομολογήσει και αυτή, την προαναφερόμενη μεταφορά.
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της υπ’ αριθμ. 36ης/2017 Τακτικής Συνεδρίασης του   Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού  Νοσοκομείου Πατρών
        Παρακαλούμε όπως προσέλθετε την 26-09-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30 στο Γ. Ν. Πατρών στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:
………………………………………………………………………………………………………………ΘΕΜΑ 23ον: Έγκριση δημιουργίας λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην τράπεζα της Ελλάδος για μεταφορά πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων.
Αριθμ. 29425/22-09-2017 έγγραφο του Οικονομικού Τμήματος.

      Αυτή η προαναφερόμενη διαδικασία, που σαφώς μας απασχόλησε στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου, όπου αφού λάβαμε υπ΄ όψιν μας και όλα εκείνα τα ζητήματα των οικονομικών δυσκολιών, όπου δεν υπάρχουν χρήματα:

ü για την αγορά ακριβών φαρμάκων και αναβάλλονται οι σχετικές εξετάσεις Ασθενών.
ü για την ολοκλήρωση των αναγκαίων και απαραίτητων παρεμβάσεων, που έπρεπε και πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της μεταστέγασης μας.
ü για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την φύλαξη, τους τραπεζοκόμους, την καθαριότητα κλπ άλλες ανάγκες και που σκοπίμως πηγαίνουν ολοένα και προς τα πίσω.
αντιλαμβάνεστε ότι ήταν μονόδρομος η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ, για  παρέμβαση  στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση του Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, με σκοπό και στόχο να μην τους επιτρέψουμε  να κάνουν την συγκεκριμένη Συνεδρίαση.
      Είναι γνωστό ότι από το καλοκαίρι του 2015 μετά την πιστωτική ασφυξία που επιχείρησαν οι δανειστές το Υπ. Οικονομικών είχε ζητήσει την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Από τότε μέχρι σήμερα το μέτρο είχε ατονήσει ενώ πολλοί φορείς δεν προχώρησαν ποτέ στην μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Φαίνεται όμως ότι σήμερα τα προβλήματα ρευστότητας είναι μεγάλα, γι’ αυτό και το ΥΠΟΙΚ απειλεί έμμεσα τους διάφορους φορείς στην περίπτωση που δεν υλοποιήσουν τις εντολές του.
        Η απόφαση αυτή αποκαλύπτει ότι όλα όσα  διατυμπανίζονται από την συγκυβέρνηση και τους κάθε λογής Κυβερνητικούς παράγοντες για την οικονομία, ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πως η οικονομία συνεχίζει να  στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με τις μεγάλες καθυστερήσεις στη καταβολή της χρηματοδότησης προς τα Νοσοκομεία (τον Ιούλιο είχαν δοθεί 400 εκατ. ευρώ από τα 670 που έπρεπε να καταβληθούν) αλλά και άλλους φορείς του Δημοσίου, την καθυστέρηση να δοθούν οι Συντάξεις και τα εφάπαξ και πολλά άλλα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι τα πλεονάσματα είναι αιματηρά και προκύπτουν από περικοπές δαπανών και μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των επιχορηγήσεων από το κράτος.
       Βάσει των προαναφερθέντων το Δ.Σ του Σωματείου μας, έκανε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου πραγματοποίησε ΚΑΤΑΛΗΨΗ, αφού εξέθεσε στα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ τους  σχετικούς λόγους αυτής, όπως:
ü Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ για την εντεταλμένη άνωθεν μεταφορά των ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ.
ü Η ΣΤΑΣΗ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στη ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, όπου με την απουσία της γύρισε ουσιαστικά την πλάτη της στην προοπτική    Ανάπτυξης-Πλήρους και Σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου. ΣΤΑΣΗ που ζητήσαμε να την επαναπροσδιορίσει, φέρνοντας προς συζήτηση στο Δ.Σ τα ζητήματα που μας απασχόλησαν σ΄ αυτήν, εν΄ όψει της συνάντησης των φορέων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
ü Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό.
ü Και βεβαίως η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ για την (Ν)Τροπολογία Γεροβασίλη, την ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ που προωθεί η αυτοπροσδιοριζόμενη ¨Αριστερή κυβέρνηση¨ και κατ΄ επέκταση οι ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.
    Τέλος σ΄ αυτήν την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ζητήσαμε από την ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ, ειδάλλως την έντιμη οδό της  παραίτησή τους.
                                                  ………………………………….
                              Aπο το Δ.Σ Σωματείου ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: