Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Θ. Παπαθεοδώρου: Παρέμβαση στη Βουλή για τον νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας"

       Δήλωση του Βουλευτή Αχαϊας, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου  με αφορμή την συνάντηση-συζήτηση των φορέων που πραγματοποιήθηκε την 18.9.17 στο Γ.Ν Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» έπειτα από την πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων «ο Ιπποκράτης» και στην οποία συμμετείχε:
         Εγκαίρως και κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει με παρεμβάσεις μας τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του επταώροφου κτηρίου του Γ.Ν Άγιος Ανδρέας, του οποίου οι υποχρεώσεις αυξάνουν  σήμερα μετά την μεταστέγαση υπηρεσιών και δομών του 409 Σ.Ν και του Γ.Ν. Θώρακος. Το Νοσοκομείο προσφέρει τις υπηρεσίες του στις νέες συνθήκες αντιμετωπίζοντας μεγάλες και δραματικές ελλείψεις. Είναι ενδεικτικό ότι 150 κλίνες παραμένουν ακόμα άστεγες, ενώ βασικές δομές όπως ΜΕΘ, ψυχιατρείο, φαρμακείο, αποθήκη κλπ βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για χρηματοδότηση  1εκ ευρώ για την μεταστέγαση, μόνο 250.000 ευρώ δόθηκαν τελικά  μέχρι σήμερα, ενώ οι υπόλοιπες δαπάνες καλύφθηκαν από πόρους του Νοσοκομείου, τις οποίες  τις στερείται από την κάλυψη ουσιαστικών αναγκών του. Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η τραγική κατάσταση των Κ.Υ. την οποία επισήμαναν οι Δήμαρχοι των περιοχών και η οποία εντείνει ακόμα περισσότερο την αδυναμία παροχής αξιοπρεπούς περίθαλψης στους ασθενείς συμπολίτες μας.
       Η απουσία εκπροσώπων της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην συγκεκριμένη συνάντηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει θετικά στην κοινή προσπάθεια μιας σοβαρής προσέγγισης και λύσης του προβλήματος,  που τόσο πολύ έχει ανάγκη η περιοχή μας.
        Από την πλευρά μου καταθέτω άμεσα σχετική ερώτηση στην Βουλή προκειμένου η Κυβέρνηση να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και να καλύψει επιτέλους τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες λειτουργίας του Γ.Ν Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: